• foto Rias Immink

MVV'58 verslaat Haaften in streekderby

HAAFTEN - Op een zwaar bespeelbaar veld wist MVV'58 in Haaften de streekderby tegen Haaften in de vierde klasse met 4-1 te winnen. Op de derde plaats blijft MVV'58 de ook winnende koploper Focus'07 met vier punten achterstand goed volgen. Komende zaterdag is in Meteren de topper tegen die Culemborgse lijstaanvoerder.

Haaften raakte in de strijd om de tweede periode dure punten kwijt en kon niet van het verlies van rivaal Kerkwijk profiteren. MVV'58 was in het begin beter maar Menno van den Brink trof de lat en Haaftens keeper Remie van der Meijden keerde een knal van Morris van den Brink. Daarna herstelde de thuisclub zich.

In de 24e minuut leek Haaften de leiding te nemen maar de goal van Danny Verwolf na een voorzet van Michael Smit werd door de arbiter op appèl van Meterens grensrechter dubieus vanwege buitenspel afgekeurd. In plaats daarvan kreeg de thuisclub vlak voor rust twee tegengoals. Eerst benutte Jack van Mourik de rebound na een vrije trap van Morris van den Brink: 0-1. De grensrechter van Haaften vlagde voor buitenspel maar de scheidsrechter oordeelde anders. Pal voor de thee maakte Martijn van Ingen er 0-2 van toen de keeper een voorzet van Menno van den Brink losliet. Twintig minuten na de pauze maakte Martijn van Ingen zijn tweede doelpunt (0-3), weer na een voorzet van Menno van den Brink. Tevoren had Sam Onink voor Haaften de lat getroffen. Verder kon Haaften offensief na rust geen potten breken. Uit een penalty maakte Sam Onink er nog wel 1-3 van nadat Fred de Stigter een overtreding tegen Michael Smit had begaan. Ver in de lange extra tijd had MVV'58 met 1-4 door een verre boogbal van Menno van den Brink het laatste woord. Haaften zal zich komende zaterdag in Lexmond tegen hekkensluiter Lekvogels moeten herstellen en MVV'58 kan zich voorbereiden op de kraker dan tegen koploper Focus'07.