Myria van Lith twee keer eerste met nieuwe topper

ZOELEN Bij hippisch centrum De Lingebrug worden, door verschillende verenigingen, bijna wekelijks dressuurwedstrijden georganiseerd. Afgelopen zaterdag lag de organisatie van de wedstrijd in handen van Ons Genoegen. De startlijst was overvol en er werd gemiddeld goed gepresteerd in Zoelen. Ondermeer door Myria van Lith uit Meteren. In het verleden stuurde zij ondermeer de paarden Avant en Don Juans naar de klasse Z-dressuur. Beide hebben hun carrière inmiddels voortgezet bij een nieuwe eigenaar en Myria kocht weer een jong paard om op te leiden. Met deze Hurricane A komt ze sinds kort ook uit op wedstrijd. In Zoelen deed ze met haar blikvanger mee in de klasse L1en werd twee keer eerste (198/193.5).

Op dezelfde locatie stuurde Pauline van Aalst haar Bommelshoeve's Oeps naar een tweede prijs in de M1 (188). De amazone van Ons Genoegen is inmiddels gestart met haar KNHS-juryopleiding. Dit laatste geldt ook voor Linda Bakker, de bekende wedstrijdsecretaresse van manege De Paardesprong. Tussendoor vond ze ook nog tijd om met haar Ushi in Zoelen te starten in de M2 en behaalde hierin een tweede prijs (190.5). De andere tweede prijs in die klasse ging naar Jessica Zieltjes op Geisha Z (195). Beide amazones lijken voortvarend op weg naar de klasse Z1. Op zondag vonden twee dressuurwedstrijden plaats, bij HC de Lappenheide in Acquoy en bij HSA Ravenswaaij. Op de eerste locatie maakten vooral twee combinaties van de Bergakkerruiters indruk. Sanne Cornelisse stuurde haar Whispering Shadow twee keer naar de overwinning in de L2 (201/191.5). In de B waren er hoge scores, 201.5 en 200, voor de fijn sturende Fabienne Havelaar met Gosse.

In Ravenswaaij maakte Joyce de Vos een aansprekend debuut in de ZZ-licht met Avosereno, door twee keer eerste te worden en ook meteen een winstpunt te behalen (213). De donkerbruine Tuschinski-zoon was goed bij de les en viel op door zijn sterke galop en expressieve draf. Al vanaf de eerste wedstrijd loopt de donkerbruine ruin in de kijker en de prijzen. Regelmatig komt de fokker van Ereno, Roeland Nout uit Geldermalsen nog kijken naar de prestaties van het duo. Dat was ook deze wedstrijd het geval. Op dezelfde locatie werd Mandy van Diën met haar Cavallo Tiamo twee keer tweede in de L1 (196.5/196). ,,Deze wedstrijd was eigenlijk alleen maar bedoeld als oefenrondje, om de wedstrijddraad weer op te pakken nadat we enige tijd geleden samen vervelend onderuit zijn gegaan. Hij liep heel fijn en ik was al tevreden, maar de hoge punten maakten dit uitje nog extra leuk. Cavallo is een schimmel en ik ben dan ook al twee dagen voor de wedstrijd druk om hem schoon te krijgen. Mijn vroegere pony had dezelfde kleur, daarvan leerde ik al hoeveel tijd en werk het kostte om een schimmel wit te krijgen. Toen ik overstapte naar een paard, wilde ik dus eigenlijk geen schimmel, maar vanaf dat ik Cavallo zag, vond ik hem geweldig en heb hem toch gekocht. En ja, het schoonmaken is iedere keer weer een hele klus, maar ik ben toch heel blij met hem. Nu gaan we onze focus weer even verleggen naar het springen, dat doen we allebei het liefst."

Hippische agenda:

24 februari: dressuurwedstrijd bij HSA Ravenswaaij; 25 februari en 4 maart: dressuurwedstrijd bij HC de Lingebrug; 26 februari: dressuurwedstrijd bij PSV de Roskam in Kapel-Avezaath; 4 en 5 maart: dressuurwedstrijd bij manege De Paardesprong; 5 maart: dressuurwedstrijd bij manege Satana in Erichem.