Nathalie Smeets domineert ZZ-Licht

RHENOY Zaterdag vond een dressuurwedstrijd plaats bij Stal de Kooihoeve in Rhenoy. Hieraan deed ondermeer Nathalie Smeets mee. Het was voor haar een thuiswedstrijd, want zij runt op deze accommodatie tevens haar handelsstal. Ze deed mee met twee paarden en domineerde de klasse ZZ-Licht. In het zadel van de Bretton Woods-nakomeling, Gericault zette ze de eerste proef op naam (65.29). Met haar andere troef, Geseda won ze de tweede proef (65.71).

Zondag organiseerde rijvereniging De Malsnaruiters een geslaagde dressuurwedstrijd bij de Harten Hoeve in Deil. De club heeft zelf geen indoorrijbaan, maar mag in de wintermaanden gebruik maken van de faciliteiten van de Harten Hoeve. Dirk-Jan van de Water heeft zijn oude vorm weer te pakken en rijdt iedere wedstrijd er bovenaan bij. In Deil startte de ruiter van Ons Genoegen met Hokypoky in de klasse M2 en werd eerste met een hoge score (232). Axelle Berende uit Meteren deed op dezelfde locatie mee in de klasse M1 met haar In-Connection's Hiolito. Dit duo werd twee keer eerste (206.5/205). Naast de dressuurwedstrijden vond tevens een menmarathon plaats bij HC de Lingebrug. Deze Betuwe Linge Cup kon rekenen op veel belangstelling zowel van deelnemers als publiek. Jan Kuster praatte in Zoelen het geheel op zijn bekende, eigen wijze aan elkaar. Het parcours bestond uit enkele meervoudige hindernissen, een brug en enkelvoudige kegeldoorgangen. Op zaterdagavond werd de spannende finale gehouden. Hierin was de familie Van Tuijl uit Neerijnen nadrukkelijk aanwezig. Gerco reed met zijn vierspan Welshen als enige foutloos in zijn rubriek en bleef ook nog eens tien seconden onder de tijd van de nummer twee. Dat leverde een mooie eerste plaats op. Zijn jongere zus, Danielle deed mee met haar tweespan pony's. Zij was eveneens snel in de finale, maar bij haar rolde er wel een balletje van de kegels. Uiteindelijk mocht ze opstellen als derde. De familie Van Tuijl heeft inmiddels een reputatie opgebouwd als het gaat om aangespannen rijden. Vader Kees zette in het verleden menig wedstrijd op naam met zijn tweespan. Gerco en Danielle zijn nu succesvol. Zus Corlinda fungeert bijna iedere wedstrijd als groom.

Hippische agenda: 25 november: dressuurwedstrijd bij HC de Lingebrug in Zoelen; 26 november: dressuurwedstrijd bij PSV de Roskam in Kapel-Avezaath; 1 december: dressuurwedstrijd bij HSA Ravenswaaij en vaardigheidparcours mennen bij PSV de Roskam in Kapel-Avezaath; 2 december: dressuurwedstrijd bij HC de Lingebrug in Zoelen; 2 en 3 december: dressuurwedstrijd bij manege De Paardesprong in Neerijnen.