• Ab Donker

Oefenduels: winst Haaften, verlies voor kranig Asperen

HAAFTEN Haaften behaalde midweeks in een uitmatch tegen De Alblas na een vroege 0-1 voorsprong en daarna een 2-1 achterstand bij de rust alsnog een ruime 2-5 overwinning.

Al na tien minuten nam Haaften met 0-1 de leiding. Nog voor de rust zette De Alblas, net als Haaften een middenmoter maar dan in een andere derde klasse, deze achterstand dankzij twee goals van Mike Jongeneel tijdens het slotkwartier van de eerste helft in een 2-1 voorsprong om. In de tweede helft zette Haaften dit echter overtuigend recht want via vier doelpunten in de laatste twintig minuten wist Haaften alsnog royaal met 2-5 te zegevieren. Komende zaterdag speelt Haaften voor de competitie thuis tegen BLC uit Den Bosch.

Asperen-GRC'14 0-4

Asperen bood op het eigen kunstgras midweeks kranig tegenstand aan een team van eersteklasser GRC'14 uit Giessen en Rijswijk. Tot de rust hield Asperen de stand tegen deze sterke fusieclub nog keurig op 0-0 maar na de thee grepen de Brabanders via vier goals alsnog met 0-4 de winst.

Pas tien minuten na de rust wist GRC'14 door een doelpunt van de jonge Ousmane Traore met 0-1 de leiding te nemen. Al twee minuten later maakte Kenneth Kops er 0-2 van. Tijdens de slotfase scoorden de bezoekers nog tweemaal. Eerst zorgde Ricky Vroon voor 0-3 en vlak voor tijd produceerde Kenneth Kops zijn tweede treffer van de avond. Komende zaterdag speelt Asperen thuis de cruciale competitiematch tegen medehekkensluiter SSC'55 uit Sprang Capelle met als inzet de strijd tegen de rode lantaarn in de derde klasse.