• Foto: Ab Donker

Ophemert bezig aan opmars

OPHEMERT Ophemert is in de vijfde klasse D Zuid 1 bezig aan een kleine opmars. De ploeg staat nu met Heerewaarden in de kleine middenmoot van deze klasse. In Drunen won Ophemert verdiend met 0-1 van Drunen FC.

Ophemert had al snel een leuk steuntje in de rug te pakken. Na tien minuten werd Jurgen van Laviere vrijgespeeld. Van Laviere schoot de bal als een streep in de kruising: 1-0. Ophemert had de wedstrijd volledig in handen, Dat leverde ook kansen op die niet werd afgerond. Zo verscheen Ruben Verbeek alleen voor de doelman van Drunen FC, maar die kreeg nog net aan hand tegen de inzet.

Ook na rust bleef Ophemert gevaarlijk opduiken voor het doel van de thuisclub. Gijs van Heerewaarden en Dylan Groenveld kregen kansen, maar verzuimden om de wedstrijd al snel in het slot te gooien.

Daardoor hield Drunen FC hoop op een beter resultaat. De laatste tien minuten moest Ophemert nadrukkelijk op de eigen verdediging steunen. Dat deed de ploeg overigens uitstekend, waardoor de kleine voorsprong niet meer in gevaar kwam.