• Cassandra van start

    Gemma Jansen

Fijn leenpaard voor Cassandra

Rijvereniging De Malsnaruiters uit Buurmalsen zette zaterdag een dijk van een samengestelde wedstrijd neer. Ditmaal op een nieuwe locatie: de Stiftse Uiterwaarden van Landgoed Linschoten in Ophemert. De bodem had zich ondanks de overvloedige regenval voorafgaande aan de wedstrijd heel goed gehouden en de ruim honderd deelnemers werden vergast op een stralend zonnetje. Voorzitter van de organiserende club, Erwin Wellner vond tussen al zijn taken door ook nog de tijd om zelf mee te doen aan de wedstrijd. Met zijn dressuurgefokte Inouk bleek hij heel goed mee te kunnen komen in de klasse L. Na een nette dressuurproef liep hij tegen een paar fouten aan in het springparcours, maar reed met zijn vosmerrie vervolgens een foutloze cross en dit resulteerde in een tweede plaats in het algemeen klassement. In de klasse B was eenzelfde klassering voor Simone Gremie met Libelle. Zij werd eerste in de dressuur, bleef foutloos in het springparcours, maar moest wel enkele strafpunten incasseren in de cross. Student Diergeneeskunde, Cassandra van Tuijl leende voor de gelegenheid Elmo, het paard van haar moeder en deed met deze ruin mee in de klasse BB. De cross bleek het sterkste onderdeel van deze combinatie, want hierin werden slechts enkele tijdfouten genoteerd. Uiteindelijk leverde het optreden een fraaie derde prijs op.
Ook op zaterdag vond een dressuurwedstrijd plaats op het clubterrein van Ons Genoegen in Beesd. In de Z1 stelde Jacqueline Keizer haar Esteébalia aansprekend voor en dit leverde niet alleen een winstpunt, maar tevens een eerste prijs op. De combinatie van rijvereniging Tielerwaard-West maakt nog steeds progressie. In de klasse L2 reed Jessica den Hertog een thuiswedstrijd met haar Desperado-dochter Josslyn. Het duo werd tweede met 187 punten. In de klasse B was er een sterk debuut van Femke Koehein met haar nieuwe troef, Cento. Het duo dat uitkomt voor rijvereniging de Waalruiters-West werd meteen twee keer eerste met hoge punten, 199.5 en 197.5. Vera Havers startte in Beesd in de M2/DE en wist naast een eerste prijs met haar Ameretto tevens een winstpunt te behalen in deze lastige klasse. Vera krijgt al verschillende jaren instructie van Joyce de Vos. Deze amazone maakte zondag tijdens de Subtop-wedstrijd bij manege De Paardesprong in Neerijnen een aansprekend en winstwaardig debuut in de Prix st. Georg met haar Avosereno.
Op zaterdagavond deed Gerco van Tuijl nog mee aan de finale van de grote menmarathon bij De Voornruiters in De Meern. Met zijn razendsnelle vierspan pony's was hij niet te kloppen en mocht hij tijdens deze wedstrijd als eerste opstellen, een goed begin dus van het indoorseizoen! Bij manege Satana in Erichem vond zondag nog een dressuurwedstrijd plaats. Hier vielen de zusjes van Schip van RV Ons Genoegen op. Suus werd er twee keer eerste in de B/AB met haar My Special Lady, maar moet voor hogere scores nog wel meer de puntjes op de i zetten. Lynn kreeg in beide L1/DE-proeven wel hoge punten, 197.5 en 194 en dat was beide keren goed voor het oranje lint. Haar pony Nelly had weliswaar al veel wedstrijdervaring voor ze bij de familie Van Schip kwam, maar het duurde toch even voordat Lynn de goede knoppen had gevonden, maar nu lijkt dat helemaal het geval en gaan we vast nog veel horen van dit duo.

Hippische agenda: 11 oktober: dressuurwedstrijd bij HSA Ravenswaaij; 12 en 20 oktober: dressuurwedstrijd van PSV de Margrietruiters bij HC De Lingebrug in Zoelen; 13 oktober: dressuurwedstrijd bij manege De Paardesprong in Neerijnen; 19 oktober: selectie menwedstrijd District Oost dressuur en vaardigheid bij PSV De Roskam in Kapel-Avezaath, dressuurwedstrijd van LR de Grote Brug bij HC De Lingebrug in Zoelen en RV Tielerwaard-West in Herwijnen; 18 en 19 oktober: Indoormarathon van MV Waal Linge bij De Harten Hoeve in Deil.