• Mark-Jan Vink

Ischa Vink Nederlands Kampioen

Voor de Hippiade Mennen moet je worden geselecteerd. Dat lukte Ischa Vink uit Deil, dus mocht hij zaterdag aantreden op de Hippiade Mennen ofwel de Nederlandse Kampioenschappen voor de aangespannen discipline. De jonge menner van menvereniging Waal & Linge reisde hiervoor af naar het Nationaal Hippisch Centrum in Ermelo. Ischa Vink deed daar mee met zijn tweespan pony's, Sam en Storm. "Tijdens het Kampioenschap van District Oost wat afgelopen zomer in Neerijnen werd gehouden, wist ik mij te plaatsen voor de Hippiade. In Ermelo mocht ik meedoen in zowel de dressuur als de vaardigheid. De dressuur verliep goed en in beide B-proeven kreeg ik van de jury een winstpunt. Met mijn tweespan viel ik net buiten de prijzen. Er waren vier prijzen en ik werd vijfde met een score van 63.21. In de L-vaardigheid bleef ik foutloos in het basisparcours. Direct daarna ging de bel voor de barrage. Deze legde ik met mijn pony's af in 67 seconden. De andere zestien menners in deze rubriek zetten alles op alles en zaten me echt op mijn hielen, maar niemand kwam meer aan deze tijd. Dus werd ik Hippiade-kampioen! Thuis zijn we natuurlijk heel blij met deze prestatie zo aan het einde van ons outdoorseizoen. De pony's hebben het super gedaan en gaan nu even genieten van een korte rust. Daarna beginnen we aan de indoorwedstrijden, dressuur en vaardigheid. Ook staan er al twee minimarathons op het programma." Clubgenoot Stefan van der Meijden deed in Ermelo ook mee. Hij startte er met de goedgekeurde Gelderse hengst, Edmundo in de klasse M-dressuur. De aparte palomino liet zich heel goed zien en dat leverde een vierde prijs op met een percentage van 66.38.

In deze regio stond dit weekend alles in het teken van de Roskamse Paardendagen. Deze begonnen voor wat betreft de dressuur op vrijdagavond met een Veteranen-wedstrijd en zowel zaterdag als zondag konden er dressuurruiters van alle leeftijden terecht. Wendy Westra, werkzaam bij Paardenheerlijkheid Mariënwaerdt op het landgoed in Beesd was in het verleden een bekende verschijning in de ring met Mooie Dame. Inmiddels heeft ze er een nieuwe troef bij. Met deze zwarte Navi startte in de klasse B in Kapel-Avezaath en werd er twee keer eerste met 194 en 193 punten.

Hippische agenda: 18 september: menclinic vaardigheid door Ank Wickel, aanvang 19.00 uur; 20 september: menwedstrijd vaardigheid bij PSV De Roskam in Kapel-Avezaath en dressuurwedstrijd bij HSA Ravenswaaij; 21 september: dressuurwedstrijd bij PSV de Margrietruiters in Ommeren; 22 september: dressuurwedstrijd bij manege De Paardesprong in Neerijnen; 28 september: Indoormarathon bij PSV De Roskam in Kapel-Avezaath, een tweedehands ruiterbeurs bij PSV De Lekzoomruiters in Culemborg en dressuurwedstrijd bij RV Tielerwaard-West in Herwijnen; 29 september: dressuurwedstrijd bij RV Ons Genoegen in Beesd; 5 oktober: SGW West Betuwe van RV de Malsnaruiters bij Landgoed Linschoten in Ophemert en Bixie dressuur-, spring- en crosswedstrijd door RV de Bergakkerruiters in Echteld.