Viertallen Bergakkerruiters naar NK

METEREN Afgelopen weekend deden verschillende pony- en paardencombinaties uit deze regio mee aan de Gelderse Kampioenschappen, die deze editie in Zieuwent werden gehouden. Bijzonder was dat deze keer meerdere combinaties in de prijzen reden en daarmee allemaal een uitnodiging verdienden voor het NK. Deze titanenstrijd wordt over enkele weken in Ermelo gehouden. De Bergakkerruiters stuurde onder de bezielende leiding van Lisanne Soeters maar liefst vier viertallen voor de afdelingsdressuur richting Zieuwent. Het M-viertal realiseerde niet alleen een hoge score van 67.92 maar wist daarmee ook beslag te leggen op de titel in die klasse. De overige drie viertallen mogen op het NK nogmaals hun beste beentje voorzetten. Dirk-Jan van de Water deed aan het GK mee met twee paarden en reed met beide in de prijzen. De ruiter van Ons Genoegen stuurde zijn Black Jack in de M1 naar de reservetitel met de fraaie score van 70.25. Zijn optreden met Picasso leverde een vijfde plaats op in de L2 (67.59). Axelle Berende uit Meteren behaalde een gemiddelde score van 64.68 in de Z2 met haar In-Connection's Hiolito en dit was goed voor een zesde prijs. Deze combinatie traint bij Theo Hanzon en maakt na het NK meteen de overstap naar de ZZ-Licht. Ava-Kee Uittenbogerd liet met haar Handsome Boy een fijne rit zien in de klasse L/DE-springen en dat resulteerde voor de handige amazone van Tielerwaard-West in nul strafpunten en een vierde prijs.

Het was een goede week voor Minke de Schepper van rijvereniging Tielerwaard-West. Maandag startte ze met Prins Apache op de dressuurwedstrijd bij manege Satana in Erichem. Daar werd ze twee keer eerste in de L2 met 190 en 185 punten. Afgelopen zondag deed ze mee aan de dressuurwedstrijd bij PSV de Roskam. In Kapel-Avezaath maakte de jonge amazone met haar pony haar debuut in de M1 en wist hierin ook eerste te worden met een winstpunt. Zaterdag vond bij PSV De Margrietruiters in Ommeren ook een dressuurwedstrijd plaats. Hier vielen vooral de zussen Van Beusekom op. Margriet startte er in de klasse Z2 met de Gelderse keurmerrie Heleentje en werd een keer eerste met 210 punten. Haar jongere zus Merel deed mee in de klasse M1 met Ralf en behaalde eveneens een oranje lint, met 190 punten. Nina van Lavieren wordt al lange tijd begeleid door Margriet en zij deed in Ommeren mee met haar Hot & Spicy in de klasse L1/DE. Deze combinatie van rijvereniging Waalruiters-West won beide proeven en behaalde tevens een winstpunt.

Hippische agenda: 10 augustus: dressuurwedstrijd bij RV Ons Genoegen in Beesd; 11 augustus: dressuurwedstrijd bij manege De Paardesprong in Neerijnen; 12 en 19 augustus: dressuurwedstrijd bij manege Satana in Erichem; 14 augustus: dressuurwedstrijd bij PSV De Roskam; 17 augustus: dressuurwedstrijd RV De Malsnaruiters en menwedstrijd bij PSV De Lekzoomruiters; 18 augustus: dressuurwedstrijd bij PSV De Lekzoomruiters; 6 t/m 15 september: de Roskamse Paardendagen in Kapel-Avezaath; 5 oktober: SGW West Betuwe van RV de Malsnaruiters bij Landgoed Linschoten in Ophemert.