• Ab Donker

Overzicht wijzigingen selecties zaterdagvoetbal

TRICHT Bij Tricht vertrekken zeven spelers en stoppen er twee. Aanvoerder René van Soelen en aanvaller Leonardo Aguiar vertrekken uit Tricht naar WNC en Prebibo Okunwie en Ilias Mazyani naar GVV in Geldermalsen. Kevin van Burk en Ramon van Soelen zijn bij Tricht gestopt. Mitchel van der Plaat gaat naar Focus'07 in Culemborg, keeper Rick van Stijn naar JSV in Nieuwegein en Milan de Vor naar SCR in het Gelderse Rijswijk. Vanuit de eigen jeugd krijgt Tricht nieuwe impulsen door de overkomst van Harm van Brenk, Tim van Dijken, Lukas van Elteren, keeper Patrick van de Koppel en Tim Schook naar de senioren. Jonge nieuwe aanwinsten zijn Luuk Monker en Omar Fehres. Vanuit Heukelum keert voorts Rico de Ridder in Tricht terug.

Veel mutaties bij WNC

Traditiegetrouw zijn er weer veel mutaties bij eersteklasser WNC in Waardenburg. Vanuit Rosmalen komen Joyry van Beers, Lars Corten en Bram Nijhoff van OJC naar WNC over. Uit Culemborg maken de Vriendenschaar-spelers Sonny van Kranenburg en Luuk Uitman de overstap naar WNC en uit Tricht doen Leonardo Aguiar en René van Soelen dat. Keeper Stijn Waals komt van Sparta Nijkerk en Enzo Geene van JSV uit Nieuwegein.

Diverse spelers gaan WNC anderzijds verlaten. Aanvaller Vincent Verheul vertrekt naar de kersverse derde divisieclub Stedoco in Hoornaar, Bas Smulders gaat terug naar Brabant naar SVG in Tilburg, en keeper Jesse Kok verkast naar Candia'66 in Rhenen. Jesse Wammes gaat weer in Culemborg spelen, bij Focus'07. Senaid Jukic kiest in zijn eigen woonplaats voor Buren, Apucho Sarmiento Huarhua gaat naar Theole in Tiel en Renaldo van Stijn naar Haaften. Ook Nick Vijlbrief en Jeffrey Weidema zijn er volgend seizoen niet meer bij. Weidema krijgt als de laatste oer-WNC'er op zaterdag 30 juni een afscheidswedstrijd.

Haaften

Bij derdeklasser Haaften bleef het erg rustig. Alleen verdediger Jessey de Jong vertrekt en wel naar Wilhelmina'26 in Wijk en Aalburg. Doelman Wesley van Eck stopt en Renaldo van Stijn komt over van buur WNC.

MVV'58

Ook bij vierdeklasser MVV'58 zijn er weinig wijzigingen. Remon Steenbruggen was al eerder naar Herovina in Herwijnen vertrokken. Keeper Rody Honingh, Ayoub Ismaili, en Maurice Sporkslede zijn in Meteren gestopt.

ASH

Bij vierdeklasser ASH keren drie spelers vanuit elders in de regio op het vertrouwde eigen nest in Hellouw terug. Dat zijn aanvaller Marijn Hak (na twee seizoenen in de tweede klasse: eerst een jaar in Tricht en daarna een jaar in Heukelum), keeper Tim Hak vanuit Asperen, en Hans van Kranenburg vanuit Peursum in Giessenburg.

Rhelico

Rhelico verwelkomt in Rumpt in de vierde klasse vier nieuwe aanwinsten: Jacob Lunenberg (Wadenoijen), Rodney van Weenen (Beesd) en Simon Zuurmond (GVV); Akram Chahyd keert bij Rhelico terug.