• Gerco van Tuijl uit Est met zijn beide zussen Danielle en Corlinda

    Gemma Jansen
  • Gemma Jansen
  • Gemma Jansen

Paardensport: Drie prijzen voor Margriet van Beusekom

METEREN Het enthousiasme van de dressuurruiters om mee te doen aan wedstrijden blijkt onverminderd groot. Zo kon de wedstrijd op woensdagavond bij HC De Lingebrug in Zoelen rekenen op de nodige deelnemers. Ondermeer Myranda de Longte uit Meteren deed er mee in de klasse B met haar In-Connection's Attention en werd twee keer eerste (202/185). Kim Duizer van rijvereniging Tielerwaard-West startte er in de L2/DE met haar Jacodi's Montana en wist eveneens beslag te leggen op een oranje lint met winstpunt.

Op zaterdag werd er bij manege De Paardesprong in Neerijnen een dressuurwedstrijd georganiseerd. Diverse amazones die hun paard op de manege gestald hebben staan, reden in de prijzen. Ondermeer Manon Spee die haar Harley zelf heeft opgeleid en bijna ieder wedstrijd in de prijzen rijdt. Dat was deze keer niet anders, want nu pakte ze een tweede prijs in de M1 (187.5). In de L1 was er eenzelfde klassering voor Nine Koopmans met Juvento (189). De handige amazone volgt een opleiding voor Paardenhouderij. Sproet is een vaste waarde in het carrousel van de manege, maar doet het met Lexy Monhemius ook goed in de dressuurring. De keer pakte het duo in de klasse L2 een eerste en tweede prijs (186/186). In de goedgevulde klasse B was het optreden van twee amazones van De Paardesprong goed voor een derde en een vierde prijs, respectievelijk voor Loes van der Looij op Elvis (191) en Joyce van Zijl met Zita (181.5).

Bij de ponycombinaties maakte vooral Cindy Warnar goede sier. In het zadel van haar gespikkelde Epple werd ze twee keer eerste in de L1/DE (190/186). Van buitenaf maakte vooral Lobke Bijl van rijvereniging Tielerwaard-West indruk. Nadat haar Diamonds Dreamer weer is hersteld van zijn blessure is ze weer iedere week op wedstrijd te vinden en presteert daarbij heel goed. In Neerijnen werd ze met haar bruine ruin twee keer eerste in de M2 (199.5/193.5).

BEKENDE VERSCHIJNING Ook Margriet van Beusekom is een bekende verschijning in de wedstrijdring. Normaliter met Heleentje, maar nu verscheen ze met twee nieuwe troeven op toneel. Met Hot & Spicey deed ze mee in de klasse B en behaalde hierin een tweede prijs (188.5). Onlangs kocht ze voor zichzelf het leerpaard Ralf en met deze negentienjarige nog topfitte vosruin startte ze meteen in de klasse M1 en werd hierin in beide proeven derde (189.5/186).

Quirine van den Bogaert komt ook uit onder de vlag van De Paardesprong. Zij liet de wedstrijd op haar manege voorbij gaan, maar deed een dag later wel mee aan de dressuurwedstrijd op het clubterrein van De Malsnaruiters in Buurmalsen. In het zadel van Fjordenruin, Dragan werd ze twee keer tweede in de klasse B (195/189). Van de Malsnaruiters reed een drietal amazones eveneens in de prijzen. In de L1 werd het oranjelint verdeeld tussen Karin Smit op Ucabanta (184) en Henriëtte Sturkenboom met Grazzia Sollenburg (183). In dezelfde klasse, maar dan bij de pony`s maakte vooral Wilma van Beurden indruk. Met haar Choco werd ze twee keer eerste (184.5/183.5).

Menfeest in Beesd

MENSPORT Van 20 tot en met 22 juli staat op Landgoed Mariënwaerdt opnieuw alles in het teken van de (inter)nationale mensport. Zo'n 200 aanspanningen zullen worden voorgesteld in de onderdelen dressuur, marathon en vaardigheid. Er wordt ondermeer gestreden om diverse nationale kampioenstitels, de KNHS Para Mentrophy en de overige rubrieken voor zowel professionals als amateurs. Donderdag wordt begonnen met de dressuurproeven voor de verschillende klassen.

Op vrijdag legt een gedeelte van de menners zowel de spannende marathon als het vaardigheidsparcours af. Hetzelfde staat op het programma voor zaterdag. Ook locale helden hebben zich ingeschreven voor deze wedstrijd, het belooft dus in Beesd weer een enorm feest te worden. Publiek is natuurlijk van harte welkom! Overigens is er ook nog dringend behoefte aan vrijwilligers, voor wie dus zin en tijd heeft, kijk voor meer info en het programma naar www.waalenlinge.nl

Hippische agenda:

19 juli: dressuurwedstrijd bij HC De Lingebrug in Zoelen; 20 t/m 22 juli: internationale samengestelde menwedstrijd bij Landgoed Mariënwaerdt in Beesd; 22, 24 en 31 juli: dressuurwedstrijd bij manege Satana in Erichem; 23 en 28 juli: dressuurwedstrijd bij HSA Ravenswaaij; 29 juli: dressuurwedstrijd bij PSV De Margrietruiters in Ommeren; 30 juli: dressuurwedstrijd LR Ons Genoegen in Beesd