Paardensport: Dubbele overwinning voor Femke Koehein

ZOELEN Er waren weer de nodige wedstrijden afgelopen week. Het begon met de dressuurwedstrijd op woensdagavond bij HC de Lingebrug in Zoelen.

Daar verscheen Gerarda van Ginkel in de ring met Freya. In de eerste L1-proef liep deze merrie heel fijn en werd ze dan ook eerste (191). In de tweede proef sloeg de vermoeidheid toe en waren de punten lager. Femke Koehein van de Waalruiters-West startte op dezelfde locatie. Met Jason werd ze twee keer eerste in de L2/DE en behaalde tevens een winstpunt. Dezelfde combinatie was zaterdag op de wedstrijd bij De Malsnaruiters in Buurmalsen nog beter in vorm. Daar werd ze eveneens twee keer eerste maar pakte daarbij maar liefst vier winstpunten (202/195).

In dezelfde klasse maar dan bij de paarden, was er een eerste prijs voor Anouk Kuiper met Eli (189). De amazone van manege De Paardesprong is even uit de wedstrijdsport geweest, omdat haar paard nukken vertoonde. Inmiddels gaat het veel beter en dat was te zien in Buurmalsen. In de L1 werden beide proeven met hoge scores (204/200) gewonnen door Shelly Manders van de Bergakkeruiters op haar fijn bewegende Esodie Top. De klasse B werd zowel bij de paarden als de pony's een prooi voor een amazone van de organiserende vereniging. Jill van Schaijk lijkt onderhand onverslaanbaar met haar Fulgenzio en werd ook nu weer twee keer eerste (204/200). Vader Bodyguard is een halfbroer van de fameuze Totilas en Fulgenzio lijkt dan ook heel talentvol. Carmen van den Tempel behaalde met Bo in beide proeven naast prijs ook winstpunten.

Op zondag konden de dressuurruiters terecht bij manege Satana in Erichem. De hoogste punten in de L2 waren voor Margriet Jonker van de Malsnaruiters op Corize (187). Aansluiten in die rubriek als tweede mocht Anouk Vermeulen met Dante (183). Leonie Arends van de Waalruiters-West boekt de laatste tijd behoorlijk progressie in het rijden met Damiro Darley Morten en behaalde in Erichem in de klasse B twee eerste prijzen en een winstpunt.

Hippische agenda:

3 juli: dressuurwedstrijd bij Manege Ravenswaaij; 4 en 5 juli: derde en vierde selectiewedstrijd van Kring Rivierengebied en concours hippique in Deil, 5 juli: dressuurwedstrijd bij HC de Lappenheide in Acquoy; 8 juli: dressuurwedstrijd bij HC de Lingebrug in Zoelen; 10 juli: dressuurwedstrijd bij Manege Ravenswaaij; 12 juli: dressuurwedstrijd bij de Malsnaruiters in Buurmalsen; 18 en 19 juli: dressuurwedstrijd bij PSV de Roskam in Kapel-Avezaath; 20 juli: dressuurwedstrijd bij Manege Satana in Erichem.