Paardensport: Hoogste punten voor Nine Koopmans

RAVENSWAAIJ Met drie dressuurwedstrijden in de regio was het een bijzonder goed gevuld weekend. Het begon vrijdagavond met een wedstrijd bij Manege Ravenswaaij. Een dag later organiseerde PSV de Margrietruiters een wedstrijd bij hippisch centrum Lingebrug in Zoelen. Hier boekte Danique Blijleven een succes. In de eerste B-proef was haar Roniky niet bij de les en maakte enkele fouten. In de tweede proef ging het veel beter en dit resulteerde in een eerste prijs met een winstpunt. De combinatie heeft nog niet zoveel wedstrijdervaring en komt uit voor rijvereniging Ons Genoegen. De vijfjarige Freya was vorig weekend tijdens de wedstrijd in Culemborg wat gespannen en schrikkerig en dat kostte haar punten. Deze keer liep ze op een fijne manier door de M1-proef heen en bezorgde zo haar amazone Gerarda van Ginkel uit Meteren een tweede prijs (189). De uit dezelfde plaats afkomstige Axelle Berende startte in dezelfde klasse, maar dan bij de pony's. In de eerste proef moest In-Connection's Trump nog wennen aan de omgeving en daardoor viel de score laag uit. In de tweede proef liep de palominoruin als vanouds en dat leverde een eerste prijs op (193).

Zondag opende manege Satana in Erichem haar deuren voor de dressuurliefhebbers. Nine Koopmans deed er mee met haar bonte Lady Sunday en won de klasse L2/DE met overmacht (199/196). Eigenlijk is deze pony gekocht als springpony, maar ze past ook heel goed tussen de dressuurhekjes.

Hippische agenda:

10 en 11 oktober: dressuurwedstrijd bij manege De Paardesprong; 11 en 16 oktober: dressuurwedstrijd bij Manege Ravenswaaij; 17 oktober: dressuurwedstrijd bij HC de Lingebrug in Zoelen en menwedstrijd bij PSV de Roskam in Kapel/Avezaath; 17 en 18 oktober: dressuurwedstrijd bij de Harten Hoeve in Deil; 21 oktober: Bixiewedstrijd bij PSV de Roskam in Kapel-Avezaath.