Paardensport: Mandy van Diën overtuigend aan kop

LIENDEN Zaterdag vond een wedstrijd plaats in Lienden op het clubterrein van PSV de Margrietruiters. Hieraan deed Mandy van Diën mee.

Het was even rustig rond de amazone van de Bergakkerruiters en haar Cavallo Tiamo. De rust heeft de als springpaard gefokte schimmel blijkbaar goed gedaan, want het optreden van het duo in de dressuurring leverde twee overtuigende eerste plaatsen in de L1 op (203/201.5).

Een dag later konden de dressuurliefhebbers terecht bij De Malsnaruiters in Buurmalsen. Een gezellige en goedbezette wedstrijd die plaatsvond onder fijne weersomstandigheden. Van de organiserende club was een aantal leden succesvol. Zo stuurde Laureanne Wellner haar Tiffy naar het oranje lint in de klasse B/CDE en behaalde tevens een winstpunt. Clubgenote Carmen van den Tempel pakte in het zadel van Bo een eerste prijs in de daaropvolgende klasse, L1/CDE (180). De voor dezelfde vereniging uitkomende Renee Gort was met de door haarzelf opgeleide Daulette twee keer tweede in de L2 (186/184). Gina Hartman van de Bergakkerruiters won beide proeven in de klasse B met haar extra bewegende stermerrie, Donna-Lette (195/190). Lia van Baalen deed aan de wedstrijd mee in de klasse M1 met de door haarzelf gefokte Finirma en ging in beide proeven overtuigend aan kop (196.5/193).

Hippische agenda:

23 juli: dressuurwedstrijd bij manege De Paardesprong in Neerijnen; 24 juli: dressuurwedstrijd bij manege Satana in Erichem; 24 en 29 juli: dressuurwedstrijd bij HSA Ravenswaaij; 28 t/m 31 juli: WK Jonge Dressuurpaarden in Ermelo; 30 juli: dressuur- en Bixiewedstrijd bij PSV de Margrietruiters in Lienden; 31 juli. Dressuurwedstrijd bij De Malsnaruiters in Buurmalsen; 3 t/m 6 augustus: WK Para Samengesteld Mennen op Landgoed Mariënwaerdt in Beesd.