Paardensport: Melina Timmermans eist reservetitel klasse M op

GELDERMALSEN Mennen is in deze regio een favoriete tak van de paardensport. Diverse menners presteren erg goed, dat bleek ook maar weer tijdens het kampioenschap van mendistrict Oost, waar de menners uit deze regio onder vallen.

Zo legde Melina Timmermans van menclub Waal en Linge in Ermelo beslag op de reservekampioenstitel in de M-dressuur. Dit deed ze door een hele nette proef neer te zetten met haar Harm. Na het behalen van deze titel gaat ze nu oefenen om binnenkort met haar Friese ruin hun debuut in de klasse Z te kunnen maken. Lisa Knevel van Ons Genoegen startte zaterdag op de wedstrijd van LR de Grote Brug in Zoelen. In de L2 stuurde zij haar pony, Santos van het Waal aansprekend rond en dat leverde twee oranje linten en hoge punten op. Deze combinatie gaat binnenkort voor het eerst in de M1 starten. Clubgenoot Marinus Sterrenberg deed twee dagen mee aan een wedstrijd. Zaterdag reed hij met Dali in Zoelen en dat leverde hem in de M2 een eerste prijs op (184). Zondag prolongeerde hij dit succes op de laatste indoorwedstrijd van het seizoen van de Bergakkerruiters bij manege de Harten Hoeve in Deil (196). Ook voor dezelfde club komt Dounya Bounin uit. Met de expressief bewegende Cilona werd deze amazone twee keer overtuigend eerste in de M1 (208/207). Clubgenote Paula Keiman startte op dezelfde locatie met Vemke-S in de L2. Het optreden van deze combinatie leverde eveneens een oranje lint op (189). De andere proef in deze rubriek werd gewonnen door Nikkie van Ekert met Denia-W (192). Het duo komt uit voor de organiserende club en heeft het laatste jaar al het nodige gewonnen. Ook lid van de Bergakkerruiters is Linda Blijleven. Zij startte met Dolinia, een fokproduct van de vorig jaar overleden Betuwse topfokker, Tonnie van der Koppel en mocht in de L2 twee keer als tweede opstellen (188/187). In de klasse B bleek clubgenote Maud Quint niet te kloppen met Winia Caresia (196/195). Twee keer als tweede aansluiten in deze rubriek mocht Yvonne Krebaum op Carona (180/180). Deze klasse werd bij de pony's gewonnen door Kirsten de Jong met Feeling, eveneens uitkomend voor de Bergakkerruiters (180/180).

Hippische agenda:

20 en 29 maart: dressuurwedstrijd bij Manege Ravenswaaij; 21 en 22 maart:dressuurwedstrijd bij PSV de Roskam in Kapel-Avezaath; 28 maart; dressuurwedstrijd bij HC de Lappenheide in Acquoy; 29 maart: dressuurwedstrijd Gelders paard bij PSV de Roskam en dressuurwedstrijd bij De Kooihoeve in Rhenoy; 6 april: schriktraining, flexchairtraining en feestavond Kring Rivierengebied.