• Tijdens KWPN Hengstenkeuring in de Brabanthallen in Den Bosch stelde Danielle van der Ploeg de Gelderse hengst Edmundo voor in een aansprekende presentatie.

    Gemma Jansen

Paardensport: Mooie rentree Marleen Nikkels

BUURMALSEN Marleen Nikkels heeft verschillende paarden succesvol uitgebracht in de dressuur, waaronder Sironno in de klasse Z. Zaterdagavond deed zij met een nieuwe troef mee aan de dressuurwedstrijd bij manege De Paardesprong. In de eerste B-proef had de vierjarige Girlpower-Ierma nog heel veel spanning en deze ging dus de mist in. In de tweede proef had de amazone van de Malsnaruiters haar vosmerrie veel beter aan de hulpen en deze rit leverde dan ook een oranje lint op (192).

Sanne Cornelisse van de Bergakkerruiters rijdt er momenteel steeds bovenaan bij met haar Whispering Shadow. In Neerijnen eindigde ze in de klasse B op een eerste en een tweede plaats (192/188). De hoogste punten in de klasse L1 (180) werden beurtelings behaald door Marieke Elsinga en Miranda de Leeuw op respectievelijk Dali en Fadesh. Masja Sluiter is een van de populaire instructrices van de manege. Nog niet zo lang geleden kocht zij Da Vinci H en vanaf dat zij met deze schimmelmerrie ging starten, is ze altijd bovenaan geëindigd. Ook deze keer lukte het haar en werd ze twee keer eerste in de L2 (206/196).

In dezelfde klasse mocht Symona Ganzeman, die haar Jetske Taetske ook gestald heeft in Neerijnen, een keer aansluiten als tweede (183). Saskia Plomp van de Bergakkerruiters stuurde haar Farouche op dezelfde locatie twee keer naar een tweede plaats in de M1 (185/183). Een derde plaats in deze goedgevulde rubriek was er voor Margriet Jonker, die met haar Corize nog niet zo lang op dit niveau rijdt, maar heel goed mee kan komen (184).

Ook Lisanne Soeters verscheen in de baan. De instructrice van de Bergakkerruiters heeft momenteel de beschikking over Some Pleasure, het subtop-paard van Esther Dokman en daarmee klikt het heel goed. Lisanne mocht meteen Z1 met dit paard starten vanwege haar eigen ervaring in deze klasse. In de Z1 werden ze, net als de vorige keer, twee keer eerste (226/208). Nathalie Smeets van De Kooihoeve uit Rhenoy eindigde een keer als tweede in de klasse Z2 met haar Dolce Vita (209). Jonne van Bekkum deed met Vikkie mee in de ZZ-Licht . Het duo werd twee keer eerste en behaalde tevens een winstpunt.

Charlotte Smit uit Meteren had een goed weekend met haar Davinci. In het zadel van haar temperamentvolle Johnson-zoon deed ze zaterdag mee aan de dressuurwedstrijd bij Stal Bosgoed in Hagestein. Ze liet daar twee hele fijne M2-proeven zien en werd daarmee twee keer overtuigend eerste (209/201). Een dag later beproefde ze haar geluk andermaal op de wedstrijd in Neerijnen en werd daar wederom twee keer eerste (214/191). Dit geeft vertrouwen voor haar deelname aan de Utrechtse Kampioenschappen, die aankomend weekend plaatsvinden. Charlotte komt uit voor die provincie, omdat ze daar ook werkt.

Naast dressuur rijden werd er in de regio ook nog gemend. Een aantal leden van Waal & Linge deed mee aan de wedstrijd bij PSV de Roskam en was succesvol. Zo stuurde Melina Timmermans haar Harm naar een eerste prijs in de Z-dressuur (207) en legde met deze veelzijdige Fries ook beslag op de tweede prijs in de L-vaardigheid. Het oranje lint in de ZZ-dressuur ging naar Annegreet Zaayer met Ravel (218). Clubgenoot Alex de Groot was niet te kloppen in de beide M-vaardigheidsparcoursen met Feodor. Marcel Hermans had in Kapel-Avezaath zijn Floris superfijn aan het lopen en dat resulteerde in de klasse L in twee eerste prijzen (208/198).

Tijdens KWPN Hengstenkeuring in de Brabanthallen in Den Bosch stelde Danielle van der Ploeg de Gelderse hengst Edmundo voor in een aansprekende presentatie. De palomino oogstte veel lof van de jury op dit internationale evenement, vooral zijn werkwilligheid, uitstraling en manier van bewegen vielen positief op. Hij mocht aan het einde ervan opstellen als winnaar van de Hengstencompetitie, richting Gelders paard. De eerste veulens van deze hengst worden over enkele weken verwacht.

Hippische agenda:

12 februari: dressuurwedstrijd bij Manege Ravenswaaij; 13 februari: dressuurwedstrijd bij HC de Lingebrug in Zoelen; 14 en 20 februari: dressuurwedstrijd bij PSV de Roskam in Kapel-Avezaath; 20 en 21 februari: dressuurwedstrijd bij manege Harten Hoeve in Deil.