Paardensport: Mooie rentree voor Escada

GELDERMALSEN In de omgeving van Geldermalsen vonden dit weekend maar liefst drie dressuurwedstrijden plaats. Op vrijdagavond deed Noortje van Veldhoven van De Bergakkerruiters mee aan de wedstrijd bij HSA Ravenswaaij. In het zadel van Golda liet ze een hele fijne B-proef zien en werd hiermee eerste (196).

Een dag later werd voor de tweede keer een wedstrijd georganiseerd op het nieuwe buitenterrein bij manege De Paardesprong in Neerijnen. Jonne van Bekkum heeft haar Vikkie daar gestald en rijdt als het even kan altijd mee op de wedstrijden van de manege. Het duo heeft al de nodige successen geboekt en werd ook ditmaal eerste in de klasse ZZ-licht (221). Beide Z1-proeven werden opnieuw een overwinning voor Joyce de Vos op Avosereno (230.5/220.5). De bruine Tuschinski-zoon verkeert de laatste in prima vorm. Thuis wordt al volop gewerkt aan de overstap naar de klasse Z2. Adrienne Hoolmans verscheen na een hele lange periode van afwezigheid, maar liefst elf maanden, weer in de ring met Escada. Deze zwarte merrie tobde eerst met een irritatie aan de tussenpees en vervolgens nog met wat andere pijntjes. Inmiddels is ze weer topfit en liet in Neerijnen twee hele fijne Z1-proeven zien, die werden beloond met twee winstpunten en een derde prijs. In de M2 stuurde Esmee van Alem van Ons Genoegen haar Fantasie naar een tweede plaats en een winstpunt. De zwarte blikvanger viel vooral op door haar expressieve beweging. Masja Sluiter, een van de instructrices van De Paardesprong, heeft haar Davinci H heel fijn aan het lopen. Ondanks dat ze nog maar sinds kort met haar schimmelruin in de M1 start, werd ze ditmaal een keer eerste en tweede ( 203.5/186). Het oranje lint de andere proef was voor Dominique van Asch met haar bonte Toetilas , in de andere proef was het optreden van deze combinatie nog goed voor een derde prijs (193/192). Nelleke Schumer werd in deze goedgevulde rubriek een keer tweede en derde in het zadel van haar Ellemiek (192.5/184). In de klasse L2 werd de tweede plaats in de twee proeven verdeeld tussen Glijn Claerhout en Esmeralda van Kranenburg met respectievelijk Gringo (196) en Fearless (185). Sanne Cornelisse van de Bergakkerruiters pakte in de L1 een oranje lint op Whispering Shadow (188.5). De prijzenkast van deze combinatie begint al aardig gevuld te raken. In dezelfde klasse deed Manon Spee mee op Harley en werd met hem twee keer tweede (202.5/186). Harley is het eigen paard van Manon. Eerder bereed ze Zara van de familie Kuiper en behaalde daar de nodige prijzen mee. Nu is Zara uitbesteed aan Madelief Wakelkamp. Deze pas twaalfjarige amazone kan heel goed overweg met de bruine merrie en werd twee keer met overmacht eerste in de klasse B (212.5/194). Op zondag konden de dressuurruiters terecht bij manege Satana in Erichem. Ondanks bijna tropische temperaturen werd er heel goed gepresteerd. Femke Koehein van de Waalruiters-West stuurde in de M1 haar pony Jason heel fijn rond en dat resulteerde in twee keer een eerste prijs en twee winstpunten.

Hippische agenda:

8 en 15 juni: dressuurwedstrijd bij HC de Lingebrug in Zoelen; 11 en 12 juni: selectiewedstrijd dressuur en springen in Neerijnen; 17 juni: dressuurwedstrijd bij HSA Ravenswaaij en Kür op Muziek bij HC de Lingebrug in Zoelen; 18 juni: selectiewedstrijd dressuur en mennen op Landgoed Mariënwaerdt in Beesd; 19 juni: dressuurwedstrijd bij De Malsnaruiters in Buurmalsen.