Paardensport: Pauline van Aalst weer in de picture

GELDERMALSEN Bij de hippische sportaccommodatie Ravenswaaij werd vrijdagavond de aftrap gegeven voor weer een druk weekend paardensport. Hier maakte Pauline van Aalst haar wedstrijddebuut met haar nieuwe troef, Bommelhoeve's Oeps.

Na een lastige blessure bij haar oude paard, Urbanus leek er een einde gekomen aan de wedstrijdcarrière van Pauline. Goede vriendin, Magda Roesink wilde haar paard Bommelhoeve's Oeps eigenlijk met pensioen sturen, want het niveau waarin zij startten, ZZ-Zwaar, vond zij eigenlijk te zwaar voor de twintigjarige ruin. Maar de Goodtimes-zoon was nog topfit en verveelde zich duidelijk zonder werk. Pauline bleek de uitkomst, zij mag met Oeps beginnen op een veel lager wedstrijdniveau. In Ravenswaaij startte het duo in de L2. De eerste proef resulteerde al in een winstpunt en in de tweede proef werd deze kersverse combinatie mooi eerste met twee winstpunten tegelijk (196). Op zondag waren er in de regio twee wedstrijden.

Bij De Lappenheide in Acquoy verscheen Verena Keurntjes in de baan met Starlight. Zij komt uit voor deze hippische sportaccommodatie en deed dat heel verdienstelijk door in de B/DE mooi eerste te worden (190). Axelle Berende uit Meteren startte op dezelfde locatie in de Z1/DE met Nelly. De schimmelmerrie was in vorm en dat resulteerde in een oranje lint (210).

Amper tien kilometer verderop organiseerde rijvereniging De Malsnaruiters een dressuurwedstrijd op gastlocatie de Harten Hoeve in Deil. Marina Burger was erbij: "Het was voor onze club de eerste wedstrijd die we daar organiseerden. We kijken heel tevreden er op terug, want het was een goed gevulde dag en er was mooie sport te zien. De meeste ruiters keerden dan ook tevreden huiswaarts. Aankomende zomer komt er een nieuwe bodem in de rijbaan, een heel goed plan, want de bodem was op enkele plekken nu net iets minder stabiel. Met een nieuwe bodem kunnen we er weer helemaal tegenaan. Het is natuurlijk heel fijn, dat we als rijvereniging in het indoorseizoen gebruik mogen maken van deze manege om wedstrijden te organiseren. Waarschijnlijk maken we volgend jaar weer graag gebruik van die mogelijkheid."

In Deil was een hoofdrol weggelegd voor Sabrina Melotti. De amazone van Ons Genoegen zette met hoge scores (74.29/73.43) de klasse ZZ-Licht op naam in het zadel van de goedgekeurde, Gelderse hengst Wilson. Debuteerde met haar andere troef, de voormalige Gelderse kampioensmerrie, Brenda succesvol in de klasse Z1 door twee keer eerste te worden (230/228) en pakte tussendoor met Golden Adventure in de L2 nog een eerste en tweede prijs (190/187). Sabrina rijdt Brenda voor Stal de Jong uit Ophemert. Van dezelfde stal deed ook Margriet van Beusekom mee. In het zadel van Heleentje werd zij twee keer eerste in de klasse B (193/187). Overigens moest zij één van die eerste prijzen wel delen met Kelly Moezelaar van de Bergakkerruiters op Gucci.

Dezelfde klasse maar dan bij de ponycombinaties werd een overwinning (184) voor zowel Mariska Hooijer met Mayka als Jessica Bron op Vulcan fan Ast. In de L1 stuurde Liza Mars haar D'Amour naar een oranje lint (188). Dezelfde prestatie en dezelfde score waren er in de klasse L2 voor Jessica Vreeswijk op haar als springpaard gefokte Cino da Pistoia.

Hippische agenda:

19 maart: dressuurwedstrijd bij HC de Lappenheide in Acquoy; 20 maart: menwedstrijd bij PSV de Lekzoomruiters in Culemborg en avonddressuurwedstrijd bij PSV de Roskam; 20 en 25 maart: dressuurwedstrijd bij HSA Ravenswaaij; 26 maart: dressuurwedstrijd Gelders paard bij PSV de Roskam en dressuurwedstrijd bij HC de Lingebrug in Zoelen; 28 maart: Paardendoedag bij PSV de Roskam.