Paardensport: Topscore voor Sevienne van den Hoeven

GELDERMALSEN Terwijl de meeste mensen druk waren met beslommeringen rondom Pasen ging een aantal enthousiaste ruiters nog op wedstrijd. Zaterdag organiseerde LR de Grote Brug een dressuurwedstrijd bij hippisch centrum De Lingebrug. Een aantal leden van rijvereniging Ons Genoegen in Beesd bleken in vorm. Zo werd Sabrina Melotti eerste en tweede in de Z1 met haar Gelderse merrie Brenda (208/207). De combinatie start pas sinds korte in de zware klasse, maar kan al meteen goed meekomen.

Clubgenote Lidwien van Kraats deed mee in de L2 met haar Ferdinand en wist ook een proef op naam te zetten met een dubbel winstpunt als resultaat. Twee keer een tweede prijs in deze rubriek ging naar Esmeralda van Kranenburg, die naast haar eigen paard nu ook Fearless onder haar hoede heeft en heel goed met hem overweg kan (199/196). Margriet van Beusekom stelde in Zoelen Heleentje netjes voor in de klasse B en dat leverde de combinatie van rijvereniging De Waalruiters-West een tweede prijs op (190).

Op eerste paasdag opende manege Satana in Erichem haar deuren voor de dressuurliefhebbers. Er werden hoge scores behaald. Onder meer door Sevienne van den Hoeven. De amazone van de Bergakkerruiters rijdt al sinds enige tijd op Volansky, het paard waarmee voorheen haar moeder succesvol was. Hiermee bleek ze onverslaanbaar in de klasse M1. De twee eerste prijzen leverden maar liefst vier winstpunten tegelijk op. In haar ponytijd was Sevienne een bekende verschijning in de regio, tot in de klasse Z, met haar Dropshot.

Hippische agenda:

2 en 3 april: dressuurwedstrijd bij manege De Paardesprong in Neerijnen; 3 april: dressuurwedstrijd bij manege Satana in Erichem; 4 april: Menwedstrijd bij PSV de Lekzoomruiters te Culemborg; 6 april: dressuurwedstrijd bij HC de Lingebrug in Zoelen; 8 april: dressuurwedstrijd bij HSA Ravenswaaij; 9 april: dressuurwedstrijd bij HC de Lingebrug in Zoelen; 10 april: dressuurwedstrijd bij Stal de Kooihoeve in Rhenoy.