Rainbow Truckteam mikt op de top 20

BEESD Als een van de laatste Nederlandse teams ging het Rainbow Truckteam door de keuring voor de Dakar 2017. Op de Ginaf was weinig aan te merken en ook de bemanning had de papieren netjes op orde, zodat het allemaal vlot verliep. Met alle benodigde stempels op zak en de truck veilig in het parc fermé konden Gerrit van Werven, Gerrit Zuurmond en Henk Schuiling lekker nog even rust pakken op de eerste dag van het nieuwe jaar.

 

Aan de truck was weinig veranderd ten opzichte van vorig jaar. Na de Dakar van 2016 kreeg de auto een grote beurt en dat was het eigenlijk wel. Meer aandacht ging er uit naar een andere truck, een MAN, maar die ging uiteindelijk toch niet mee naar Zuid-Amerika. ,,We hebben besloten om toch nog één keer met de Ginaf te gaan", vertelde Gerrit Zuurmond uit Beesd na afloop van de keuring. ,,Eigenlijk vooral omdat we niet de gelegenheid hebben gehad om met de MAN een rally te rijden. De MAN gaat wel in het voorjaar mee naar de Morocco Desert Challenge, waar we met allebei de trucks aan meedoen. Voor de Dakar hebben we gekozen voor het vertrouwde concept. Daar is verder dus niets aan veranderd."

 

Op safe rijden

Het strijdplan van het Rainbow-team is wel een beetje anders. Uitrijden is niet meer het enige doel. Van Werven, Zuurmond en Schuiling hebben zich ten doel gesteld 'richting de top 20' te rijden. ,,Maar niet ten koste van alles", zegt Zuurmond. ,,Het is in ons voordeel als er inderdaad meer zand in de route zit, zoals ze zeggen. Daar ligt onze kracht en vooral die van Gerrit. Al na een dag of drie wordt het leuk, wat zand betreft. Daar kijken we met z'n drieën ook echt naar uit. Maar we rijden, zoals altijd, op safe."

Volg het team op Facebook voor foto's en de laatste updates.