• foto Rias Immink

    foto Rias Immink

Remise bij laatste Beesd-Rhelico

BEESD Beesd en Rhelico sloten de voorlopig laatste onderlinge derby met 1-1 af. Beesd blijft komend seizoen op zondag spelen, Rhelico stapt over naar de zaterdag.

Ruim 700 mensen woonden de laatste ontmoeting bij. Zij werden niet getrakteerd op een al te fraaie wedstrijd. Daarvoor mislukte er aan beide kanten te veel. Rhelico begon sterk, maar werd toch enkele keren verrast door de counters van de thuisclub. Zo kreeg spits Kevin Spronk twee uitstekende kansen, maar hij was voor het doel niet scherp genoeg.

Dyon van Bremen was ook dichtbij een treffer voor Beesd. Zijn knal bleef door doelman Michel Kuipers en de lat net buiten het doel.

Na de pauze kwam Rhelico op voorsprong. Een veel te makkelijk weggeven corner werd door doelman Wesley van de Werken te zacht weggestompt. Sjoerd Dragstra stond op de goede plek en schoot hoog raak: 0-1.

Beesd was onmachtig en kwam pas gelijk toen Bas van Rijnsbergen zijn eigen doelman Kuipers passeerde: 1-1. Rhelico is nu wel bevrijd van een verplichte nacompetitie. Beesd moet juist hopen op een nacompetitieplaats te eindigen om alsnog het vierde klasserschap veilig te stellen.