Rhelico doet goede zaken

ELSHOUT Een collectief sterk Rhelico deed goede zaken in de strijd tegen rechtstreekse degradatie uit de vierde klasse F Zuid 1. De ploeg van trainer Murat Tatli won met 0-1 bij SC Elsthout, toch nummer drie van de ranglijst.

De overwinning op SC Elshout, dat dit seizoen twee keer van koploper TGG heeft gewonnen, was volkomen verdiend. Rhelico was de betere ploeg, al werd er verzuimd om de wedstrijd al vroegtijdig te beslissen.

Uiteindelijk had Rhelico aan een doelpunt voldoende. Die treffer viel in de 25ste minuut en werd ingeleid door Bas van Rijsbergen, die op het middenveld een bal onderschepte. Hij speelde Akram Chahyd aan, die twee man passeerde en Niels Zuurmond vond. Zuurmond kon doorlopen en legde op het juiste moment af op de meegekomen Willem Verweij. Voor hem was het een koud kunstje om te scoren: 0-1.

Verweij liet na rust de 0-2 liggen en ook Bertho van Lith schoot net naast. Chahyd kreeg in de slotfase zijn tweede gele kaart. De eerste was terecht, maar de tweede werd door zijn tegenstander vocaal uitgelokt.