Rhelico doet prima zaken in Hedel

HEDEL Rhelico deed in Hedel prima zaken in de nacompetitie om een plaats in de vierde klasse. De ploeg van interim-trainer Murat Tatli won bij nummer drie van de vijfde klasse Hedel met 4-1 en legde daarmee een stevige basis om degradatie te voorkomen.

Trainer Tatli, die volgend seizoen weer naar Raptim gaat, waarschuwde voor overschatting. ,,Wanneer we ons handhaven is de doelstelling bereikt. Maar we zullen er nog negentig minuten hard aan moeten trekken om dat te bereiken."

Rhelico begon slap aan dit duel, in tegenstelling tot het fellere Hedel, dat er bovenop zat. De thuisclub kreeg een aantal kansen en Rhelico slofte dat er daarvan slechts een benut werd. Dat was na twintig minuten. Daarna bezon Rhelico zich op zijn kwaliteiten en was de wedstrijd meer in balans. Ook op het scorebord, want Bertho van Lith schoot een vrije trap van 25 meter snoeihard binnen: 1-1.

Na rust was Rhelico de baas op het veld en drukte dat binnen een kwartier in twee doelpunten uit. Beide keren stond Kylian Heemskerk met een pass op maat aan de basis van het succes. Eerst bediende hij Van Lith, die zijn tweede maakte. En kort daarop profiteerde Willem Verweij: 1-3. Twintig minuten voor tijd kopte verdediger Bas van Rijnsbergen een hoekschop van Niels Zuurmond steenhard tegen de touwen en zat Rhelico in een zetel voor de return op pinkstermaandag.