• Foto: Ab Donker

Rhelico klopt ook RKTVC

RUMPT - Rhelico blijft de verrassing in de vierde klasse F Zuid 1. De ploeg van trainer Ferry van de Wal klopte met 2-0 RKTVC uit Tiel en zette zich vast op de vierde plaats van de ranglijst, achter SCR, HRC'14 en Teisterbanders.

Een tegenvaller was de blessure van middenvelder Sjoerd Dragstra, die bij een duel ongelukkig terechtkwam en de kop van zijn spaakbeen brak. Daarmee is Dragstra de komende winterstop wel zoet.

Hoewel beide ploegen voor de thee een aantal goede kansen kregen werd er niet gescoord. Dat was wel drie minuten na de hervatting het geval. RKTVC speelde te kort terug en de snelle Willem Verweij zat er goed tussen en de spits schoof de bal door de benen van de doelman in de touwen: 1-0.

Hierna moest RKTVC wel komen. Rhelico had verdedigend de zaken op orde en doelman Michel Kuipers hield de nul. Gescoord werd er wel aan de andere kant. Daar zette Niels Zuurmond een hoekschop goed voor en kopte Frans Formijn de bal binnen: 2-0.

Dat was eigenlijk wel de beslissing. Want hoewel de Tielse ploeg de laatste man liet doorschuiven kreeg Rhelico de meeste ruimte. Jan Bassa, de na een uur ingevallen Olof Schiltmans en Kylian Heemskerk kwamen alle drie alleen voor de Tielse doelman, maar die bleef overeind. Het kon de pret niet drukken, want de punten bleven in Rumpt.