• Foto: Ab Donker

Rhelico pakt ook Jan van Arckel in

RUMPT Rhelico won in Ammerzoden met 1-2 van Jan van Arckel. Het was de vijfde zege in de vierde klasse F Zuid 1 voor de mannen van trainer Ferry van de Wal. Hoewel het spel niet bepaald oogstrelend is staat Rhelico wel op de gedeelde tweede plaats van de ranglijst.

Tegen Jan van Arckel toonde de ploeg bovendien mentale weerbaarheid. Want bij de rust keek Rhelico tegen een 1-0 achterstand aan door een doelpunt in de twaalfde minuut. Doelman Michiel Kuipers kreeg de bal niet onder controle en toen kon hij vissen.

In de pauze zette de trainer zijn mannen weer op scherp. Het hielp, want tussen de 55ste en 73ste minuut boog Rhelico de 1-0 achterstand om in een 1-2 voorsprong. Beide treffers werden voorbereid door Niels Zuurmond. De 1-1 kwam op naam van Willem Verweij en de 1-2 voor rekening van Sjoerd Dragstra.

Naast winst voor Rhelico was er ook winst voor de KNVB. De arbiter deelde maar liefst vijftien gele kaarten uit. Daarvan waren er vijf voor Rhelico en twee expliciet voor Frans Formijn, die dan ook moest vertrekken.

Bij Jan van Arckel konden twee spelers inrukken. De een gaf Verweij een kopstoot en nummer twee was onsportief tegenover Bas van Rijnsbergen. Met tien tegen negen hield Rhelico, ook in de tien minuten blessuretijd, relatief eenvoudig stand: 1-2.