• De stuurgroep Rhelico/Beesd in beter tijden

Rhelico trekt voorlopig stekker uit fusie met Beesd

RUMPT Leken Rhelico en Beesd langzaam maar zeker op een fusie af te steven, woensdagmorgen trekt Rhelico op de valreep de stekker - voorlopig - uit het fusieproces. De stuurgroepleden van Rhelico kunnen zich niet vinden in de conclusies van het externe onderzoeksbureau KYBYS in het onderzoek naar de meest geschikte locatie. Volgens dat rapport zou het huidige sportpark Molenzicht van Beesd geschikter zijn dan Rhelico's terrein Boutenstein.

Rhelico valt met name over het feit dat in het rapport wordt gesteld dat Molenzicht de voorkeur heeft mede omdat het groter is. Die conclusie bestrijden de Rhelico-stuurgroepleden. Molenzicht zou 52.000 m2 groot zijn en Boutenstein 58.000. Ook zou de herinrichting en beheer van Molenzicht zouden aanzienlijk duurder zijn. ,,Deze aspecten zijn in het onderzoek nauwelijks betrokken", stellen de Rhelico-leden.

Rhelico denkt dat op grond van de argumentatie in het KYBYS-rapport een keuze voor een van de twee locaties nooit mogelijk zal zijn en dat het beste kan worden gezocht naar een derde locatie.

De stuurgroepleden geven namelijk aan dat de wil om te fuseren er wel degelijk is: ,,De fusie is voor beide verenigingen noodzakelijk. Vrijwel iedereen is ervan overtuigd dat VV Rhelico en VV Beesd samen een mooie vereniging zouden kunnen vormen." Maar voorlopig is de kans daarop dus weer wat verder uit het zicht verdwenen.

Meer over het fusieproces Rhelico-Beesd in nieuwsblad Geldermalsen van donderdag 26 maart.

Op de foto: De leden van de stuurgroep Rhelico/Beesd bij het gemeentehuis, geflankeerd door verenigingsadviseur Marjan Heinen (KNVB)