• Foto: Ab Donker

Rhelico verrast vriend en vijand tegen SCR

RUMPT - Wie vooraf had gezegd dat Rhelico van het hoger aangeslagen SCR uit Rijswijk zou winnen zou voor gek worden uitgemaakt. Toch gebeurde precies dàt waar niemand rekening mee gehouden had: Rhelico won met 3-1 en is middenmoter in de vierde klasse F Zuid 1.

Natuurlijk had SCR het betere veldspel en het meeste balbezit. Maar daar krijg je geen punten voor. Het zijn de doelpunten, die tellen. En daar maakte de thuisclub er voor de pauze twee hele mooie van.

Jan Bassa schoot binnen tien minuten van dertig meter de bal met een grote boog over doelman Kenny Vizee in het net. En die van Sjoerd Dragstra was nog mooier. De middenvelder, die bijna het hele vorige seizoen geblesseerd moest toekijken, knalde de bal na een half uur zo snoeihard in de kruising, dat het speeltuig nog even in de winkelhaak bleef plakken: 2-0.

Vier minuten na de hervatting ging de verdediging van de Rijswijkers opnieuw opzichtig in de fout en de net ingevallen Floris Rademaker wist niet wat hem overkwam. Hij had ineens een leeg doel voor zich: 3-0.

Wesley Vink deed in de 53ste minuut wat terug, maar verder bleef Rhelico overeind. Ook toen het met tien man verder moest na een blessure van Joran Hekman en zelfs met negen man na een rode kaart van Niels Zuurmond.