• Ferdi van Eeten

Rilana en Fleur van Egteren beiden Nederlands kampioen showtwirl

GELDERMALSEN De Geldermalsense zusjes Rilana en Fleur van Egteren zijn zaterdag beiden Nederlands kampioen showtwirl in Hoofddorp.

Op dit kampioenschap werd gestreden voor een plaats in de nationale equipe die in oktober naar Engeland gaat voor de Europese kampioenschappen.

Van showtwirl Together uit Geldermalsen hadden Rilana, Fleur en Larissa zich geplaatst. Zusjes Van Egteren kwamen als solo en als duo uit op dit kampioenschap. Fleur beet de spits af in de juvenile klasse, en met haar Cats routine overtrof zij zichzelf. Ze straalde op de vloer en leverde een no drop routine af.

Daarna was het de beurt aan haar grote zus Rilana, die uitkomt in de pre-teen klasse. In de opening was er even paniek want de 'heliumduif' ging los. Rilana pakte het keurig op en bleef sterk. Met haar 'vrede routine' wist zij de boodschap netjes over te brengen. De zusjes Van Egteren trainen sinds drie maanden ook in Voorhout bij Inspiration en dat ze daar vooruitgang geboekt hebben, kwam zeker ten goede van dit NK. Daarna was het de beurt aan Larissa die in een sterk deelnemers veld haar sterrenshow tot een mooi eind bracht.

Als laatste het duo van de zusjes Van Egteren uitkomende in de pre-teen klasse. Opening was een beetje rommelig door wat onnodige drops maar toch bleef de routine staan als een huis. Als twee vrolijke clowntjes lieten zij zich van hun beste kant zien.

De resultaten waren een feestje waard. Zowel Fleur als haar zus Rilana pakte de titel in hun klasse en verdiende daarmee de ticket naar het EK in Engeland. Larissa Blom wist een mooie vijfde plaats te bemachtigen en het duo van zusjes Van Egteren pakte een zilveren medaille.