• Pierine van Egteren

Rilana van Egteren met haar team wereldkampioen twirl

GELDERMALSEN Afgelopen week heeft Rilana van Egteren uit Geldermalsen deelgenomen aan de wereldkampioenschappen twirl in Noorwegen. In september hebben vier verenigingen de handen ineen geslagen met maar één doel; USA verslaan en wereld kampioen worden. Vanaf september zijn vele trainingsuurtjes begonnen en in januari vonden de Nederlandse kampioenschappen plaats. De titel Nederlands Kampioen was nodig om afgevaardigd te worden naar het WK. Dit is gelukt 54 meiden in 1 groot team werden Nederlands kampioen.

Daarna werd er gemiddeld 12 tot 15 uur per week hard gewerkt, zowel met het large team als met het pom team. Verschillende bondstrainingen en verplichte wedstrijden gingen vooraf aan dit WK. Bondscoach Sabina gaf wat verbeter tips en probeerde samen met de kritische jury dit grote team klaar te stomen voor het WK. Er werden bootcamps georganiseerd om er alles uit te halen. Vorige week maandag is de equipe vertrokken naar Noorwegen waar woensdag de opening plaats vond.

Zaterdag was het de beurt aan het pom team. De druk lag hoog bij de meiden want USA verslaan was al jaren niet meer gelukt. De meiden hadden als thema terrorisme en wisten een knallend optreden neer te zetten. Zondag was het de beurt aan het Nederlandse large team en ook deze routine thirteen reasons why? sloeg in als een bom. Er waren wat drops maar de routine bleef staan als een huis. Al gauw werd duidelijk dat Noorwegen ook erg sterk was. Zondagavond was de prijsuitreiking. Bij de pom teams werd USA derde, Frankrijk tweede en Nederland mag zichzelf wereldkampioen noemen. Het large team verdiende een keurige derde plaats. Rilana mocht deel uit maken van een prachtig team en haar droom kwam uit.