Robin Berendsen (GVV): 'We gaan voor een stevige middenmoot'

GELDERMALSEN Bij het afsluiten van de competitie 2014/2015 zag GVV-trainer Robin Berendsen de nabije toekomst somber in. Voor drie van zijn dragende spelers was serieus belangstelling van op een hoger niveau spelende teams. Nu, bij het afsluiten van de voorbereiding op de competitie 2015/2016 ziet de toekomst er een stuk zonniger uit. Patrick van der Lugt, Marcel van der Heijden en doelman Koen Duyx zijn gebleven.

Berendsen: ,,Ik had al een schaduwlijstje gemaakt met spelers die hun plaats moesten gaan innemen. Ik kan je zeggen dat Leones het Patrick erg lastig heeft gemaakt om te blijven. Daarom ben ik er echt trots op dat zij gekozen hebben voor de hechtheid en vriendschap van onze groep."

GVV begon de voorbereiding op 2 augustus dan ook met een ingespeelde selectie. ,,Eigenlijk liep alles op rolletjes", geeft de trainer aan. ,,Alleen Remco Verrips met een hamstringblessure en Dennis Vroeg op de terugweg na een blessure zitten nog wat in de lappenmand."

Niet eerder was de concurrentie zo groot. Berendsen: ,,Ik heb wat te kiezen. Dat is een luxe die ik niet eerder bij GVV had en ik loop hier toch al heel wat jaartjes rond. Je ziet het op de trainingen. Door de concurrentiestrijd doet iedereen er een tandje bij. Het betekent ook dat wanneer er een speler uitvalt, je op zijn plaats een uitstekende vervanger hebt. In de breedte zijn we absoluut sterker geworden."

Trainer en spelers hebben inmiddels de doelstellingen geformuleerd voor komend seizoen in de derde klasse. ,,We gaan voor een stevige middenmoot. Ik denk dat RKJVV en Emplina de sterkste ploegen zijn. Daarachter wordt het dringen. We moeten zorgen dat we uit de degradatiezone blijven. Met deze groep is dat absoluut mogelijk."

Ook zijn twee spitsen Van der Lugt en Van der Heijden azen op een verbetering ten opzichte van het vorig seizoen. Beiden gaan voor twintig doelpunten, waarmee zij hun prestatie van verleden jaar zouden verbeteren. ,,Ik heb voorin ook hoge verwachtingen van Enrico Pululu. Hij speelde in de beker uitstekend. Dat is maar goed ook want Lyon Baracho zit de komende veertien maanden in Aruba," constateert Berendsen.

Zondag ontvangt GVV meteen titelfavoriet RKJVV in Geldermalsen. ,,Ik heb ze tegen Ameide gezien. Hoewel zij een systeem spelen dat ons eigenlijk niet zo ligt, zullen we goed voorbereid aan de start komen. Wat zou er niet mooier zijn dan een van de favorieten meteen pootje te lichten?"