• Roparunners Beesd

RoparunBeesd Runners Team 286 haalt de Coolsingel

BEESD Vrijdag 2 juni 2017 verliet een team van 25 sportievelingen Beesd en omgeving en reisde goed voorbereid naar Hamburg om deel te gaan nemen aan de Roparun, die traditioneel in het Pinksterweekend plaats vindt.

De Beesd Runners hebben het afgelopen jaar diverse acties en evenementen georganiseerd waarvan de opbrengst ten goede kwam aan de Roparun, zoals lotenverkoop, een sponsorloop, en een Goud van Oud Feest. Met de opbrengst van alle acties en het sponsorgeld erbij zal het team uiteindelijk een bedrag aan de organisatie van de Roparun overmaken van meerdere duizenden euro's. Hoeveel precies wordt over twee weken bekendgemaakt. Een prachtig resultaat dat geheel gebruikt wordt om het leven van mensen met kanker te veraangenamen.

Van origine gaat deze estafetteloop van Parijs naar Rotterdam. Gezien het grote aantal teams dat zich aanmeldt wordt sinds 2012 ook gestart vanaf Hamburg, een afstand van maar liefst 560 km. Roparun 2017 Beesd Runners team 286 startte aldaar zaterdag 3 juni om 13.54 uur in een sfeervolle ambiance.

Rond middernacht bereikten zij het Duitse plaatsje Sandkrug en daarmee zaten de eerste dag én de eerste 152 kilometer van de 560 kilometer erop.

Bij de estafetteloop wisselen steeds twee teams elkaar af in blokken van 5 uur, dit gaat dag en nacht door. Tijdens een blok van rust moet het team zich verplaatsen, eten, laten masseren en zich voorbereiden op het volgend blok, zodat er maximaal twee uur resteert om te slapen.

NEDERLANDSE GRENS Eerste Pinksterdag werd aldus in alle vroegte, rond vier uur, de Nederlandse grens bij Sellingen bereikt. Vervolgens ging de lange sportieve tocht via Emmen, Coevorden, Almelo, Zutphen en Apeldoorn. Om drie uur de volgende nacht was het team in de buurt van Ede en vanaf dat moment bevonden zij zich op steeds bekender wordend gebied en werd het parcours van de Roparun uiteindelijk op Tweede Pinksterdag 's ochtends om 7.45 uur even een thuiswedstrijd voor de Beesd Runners.

Via Wageningen, Rhenen, Lienden, Ommerenveld, Zoelen, Buren, Buurmalsen en Tricht leidde het parcours hen namelijk door Beesd. De Beesd Runners hadden toestemming van de organisatie om de afslag Beesd te nemen en aanwezig te zijn bij het Dorpsontbijt in de Notenboom, dat speciaal voor de Roparun georganiseerd was. De rode loper lag uit, de harmonie verzorgde de muzikale ontvangst. Het werd een hartelijk weerzien met familie en vrienden en alle supporters en belangstellenden die het goede doel van de Roparun een warm hart toedragen.

De laatste loodjes van het parcours liepen nog door onder meer Leerdam, Alblasserdam, Ridderkerk en Barendrecht. Beesd Runners team 286 finishte uiteindelijk om 14.30 uur op de Coolsingel in Rotterdam waar een waar volksfeest was georganiseerd voor alle finishers.

De deelnemers, waarbij de begeleiders (fietsers , chauffeurs, koks, masseuses en team-captain) minstens een even groot aandeel hebben als de lopers, werden opgevangen door familie en vrienden. Op alle fronten een mooie score en een onvergetelijke ervaring voor het hele team.