Rosalie Stern twee keer eerste

KAPEL-AVEZAATH Carnaval gooide wel wat roet in het eten van de mini-marathon vrijdag en zaterdag bij PSV de Roskam. Vooral de Brabanders lieten het deze keer afweten en liepen liever de polonaise, dan dat zij op de wagen klommen voor een rit tussen de hindernissen door. De wedstrijd van vrijdag werd afgelast, maar op zaterdag werd het daarmee gezellig druk en was er mooie sport te zien.

De grootste rubriek was de Enkelspan Paard. Hieraan deed ondermeer John Hol mee met Wanted. De Nassau-dochter is met stip een van de beste menpaarden in de regio. Ook deze keer bezorgde ze haar menner weer prijs. De aanspanning werd derde en komt uit voor menclub Waal & Linge. Als groom achterop bij John op de wagen staat altijd dochter, Tanja Hol.

Ook op zaterdag, kon er dressuur onder het zadel worden gereden, bij Manege Satana in Erichem. Van deze gelegenheid maakte ondermeer Rosalie Stern gebruik met Volumia. De Jazz-dochter was in het verleden succesvol tot in de klasse Z2 met Evelien Kraaij op haar rug. Inmiddels is de vosmerrie bijna zestien jaar maar heeft nog niets van haar jeugdig enthousiasme verloren. Tijdens het losrijden in de buitenbak gooide ze haar amazone eraf. Deze klom meteen weer in het zadel en liet vervolgens in de binnenbaan twee hele fijne L1-proeven zien, waarmee ze twee keer bovenaan eindigde (186.5/184.5).

Op zondag werd een dressuurwedstrijd georganiseerd bij HSA Ravenswaaij. Laura Voorend heeft haar Ebbony goed in vorm momenteel en eindigt op de een na de andere wedstrijd bij de beste drie. Dat was in Ravenswaaij niet anders voor de amazone van rijvereniging Tielerwaard-West. In de L2 werd ze met haar nakomeling van Armani twee keer eerste en behaalde daarbij ook voor iedere proef een winstpunt. In de klasse B was er nog een tweede prijs voor Liza Mars met Naranjito (187.5). Dit bloedmooie PRE-paard heeft nog weinig wedstrijdervaring, maar pakte in de ring toch heel fijn aan. De amazone beschikt wel over ervaring. In het verleden stuurde zij haar schimmel, Xerez naar de klasse Z. In dezelfde klasse, maar dan bij de pony ging het oranje lint een keer naar Havana Claassens met Wolita V (190.5). De springgefokte pony was eerder succesvol op het wedstrijdterrein met de zussen Steenis op haar rug.

Hippische agenda: 16 februari: dressuurwedstrijd bij HSA Ravenswaaij; 17 en 18 februari: dressuurwedstrijd bij HC de Lingebrug in Zoelen; 24 en 25 februari: dressuurwedstrijd bij PSV de Roskam in Kapel-Avezaath, 27 en 28 februari: Bixiefeest en spelletjesdagen bij PSV de Roskam in Kapel-Avezaath; 3 maart: dressuurwedstrijd bij Stal de Kooihoeve in Rhenoy; 3 en 4 maart: dressuurwedstrijd bij manege De Paardesprong in Neerijnen.