Run Rondje Rhenoy

RHENOY De inmiddels roemruchte najaarsloop Run Rondje Rhenoy kende afgelopen zaterdag haar 11e editie. Dit evenement wordt door sommigen al benoemd tot

gezelligste après-run van heel Rivierenland. Run Rondje Rhenoy is een hardloopwedstrijd van 5 of 10 kilometer, georganiseerd door een groep fanatieke hardlopers uit Beesd die iedere zondagmorgen hun "Rondje Rhenoy" lopen. Zij vertrekken iedere zondagochtend met een groep van ongeveer 20 personen (gemiddelde leeftijd boven de 50) al luidruchtig pratend het dorp uit. Zo rennen zij via de Kuyperweg, Lingedijk, Rhenoy, dorpsdijk Rumpt weer terug naar Beesd. Door het geweldige succes van voorgaande jaren was

ook dit jaar de inschrijving binnen 10 dagen vol. Op de deelnemerslijst staan steevast veel deelnemers uit Beesd, die hier hun sportieve prestatie willen neerzetten van een jaar hard trainen. Ook zijn er velen die door Run Rondje Rhenoy het hardlopen hebben opgepakt en hier hun hardloopdebuut hebben gemaakt.

Zaterdag 28 november was de 11e editie en er verschenen 300 enthousiaste deelnemers aan de start. De voorspellingen van het weer waren niet al te best maar gelukkig was het droog en met een koele bries werd het uitstekend hardloop weer. Het startsein voor de 5 km werd om 15:00 uur gegeven en om 15:05 uur startte ook de 10 km.

Na afloop werden in de schuur bij de familie Roelofse aan de Kuyperweg de prijzen uitgereikt. De winnaar van de 10 km bij de mannen werd Arjan Kaashoek uit Ameide, terwijl Heleen van de Meijden uit Herwijnen won bij de vrouwen. Dit jaar was er ook een prijs voor de snelste inwoner van Beesd die werd gewonnen door Henry Piek. Bij de 5 km kwam Rick Bogaard als snelste man en Esther Albers als snelste vrouw over de streep. De winnaars van de jeugd (onder de 16) waren Jeroen Spronk en Nienke van der Meulen.

Burgemeester Miranda de Vries die inmiddels vaste deelnemer is van Run Rondje Rhenoy, volbracht de 10 km loop keurig onder het uur. De deelnemers bleven in de verwarmde finishlocatie nog lang napraten onder het genot van een biertje, jägermeister, bakje erwtensoep of een lekker broodje worst.