Sanne Cornelisse crosst goed met Whispering Shadow

BEESD Met vier dressuurwedstrijden, een Bixie-wedstrijd, een paardendoedag, een ponyveiling en een eventingwedstrijd in de regio was het op paardengebied zonder meer een heel druk weekend.

Op Landgoed Mariënwaerdt stond alles in het teken van eventing. Rijvereniging De Malsnaruiters zette er met behulp van een flink aantal vrijwilligers een dijk van een wedstrijd neer. Even was het spannend of de wedstrijd doorgang kon vinden vanwege de overvloedige regenval in de dagen voorafgaand. Voor de klasse BB en B werd het onderdeel dressuur om die reden wel afgelast, maar het springen en de cross gingen gewoon door. Het aantal inschrijvingen was bijzonder hoog en zelfs de Olympische amazone Elaine Pen reed mee met enkele van haar jonge paarden. Uit de regio presteerde ondermeer Sanne Cornelisse heel goed met haar Whispering Shadow. Het duo van de Bergakkerruiters eindigde op een mooie vierde plaats en bleef zowel in het springen als in de cross foutloos. Whispering Shadow is een veelzijdig paard. Sanne springt ermee, maar heeft ook in de dressuurring al menig prijs gewonnen. Tevens is de donkerbruine merrie een vaste waarde in het viertal van de Bergakkerruiters geweest en draait ze ook voor een cross haar hoef niet om. Eigenlijk geldt dat ook voor Didi van Marina Burger. Deze Gelderse keurmerrie heeft Z2-dressuur achter haar naam staan en liet in Beesd zien ook te kunnen crossen. Overigens een van haar laatste wedstrijden, want volgend voorjaar krijgt ze haar eerste veulen. Marina begint dan weer overnieuw met een ander fokproduct uit haar stal, Joris.

Naast de eventing vond op zaterdag ook een dressuurwedstrijd plaats bij Stal de Kooihoeve in Rhenoy. Dit was een thuiswedstrijd voor Karin Broersma. Zij deed mee met Winston, het paard van de eigenaren van deze hippische accommodatie, de familie Story. De veertienjarige zoon van Rhodium liet twee nette M2-proeven zien en werd daarmee twee keer eerste (63.17/63.00). Hanneke Bassa van rijvereniging Ons Genoegen deed ook mee met een paard van een andere eigenaar. Zij startte H-A.bertje van Willem van Weert in de klasse L1 en werd met deze fraaie vosmerrie twee keer eerste (216/209). H-A.bertje is een fokproduct uit de stam van de wereldberoemde paardenfokker, Huib van Helvoirt. In dezelfde klasse, maar dan bij de pony's maakte Roosmarijn Middag van de Bergakkerruiters nog een aansprekend debuut. Na een korte wedstrijdpauze verscheen ze weer in de baan met haar Rosedale Fairy en pakte meteen een eerste prijs (196.5).

Op zondag konden de dressuurruiters terecht bij De Paardesprong in Neerijnen. Van deze manege reed een fors aantal ruiters in de prijzen. Zo werd Nine Koopmans met haar Pinar twee keer eerste in de klasse B (206/205.5). Loes van der Looij mocht in die rubriek een keer als tweede aansluiten met haar fijn bewegende Elvis (198). Claudine Goossen deed mee in dezelfde klasse, maar dan met haar pony Wengelo's Sam. Dit duo werd twee keer eerste (197/192). In de L1 behaalde Veronique Kardol twee keer een tweede plaats met haar pas vierjarige Ivanhoe (191/191). Madelief Wakelkamp ging met Zara van de familie Kuiper in de klasse L2 in beide proeven aan kop (197/192.5). Deze combinatie rijdt bijna iedere wedstrijd in de prijzen. Dat geldt ook voor Lexy Monhemius met Sproet. Deze wedstrijd mochten ze in de L2 een keer aansluiten als tweede (191.5). Nicole van Dishoeck van rijvereniging Ons Genoegen deed mee in de klasse ZZ-Licht met haar nieuwe troef Whinny Sandigo en behaalde een tweede plaats (214). Nicole heeft zich naast het rijden toegelegd op bitfitting en daar een uitgebreide opleiding voor gevolgd. Inmiddels werkt ze als enige tijd als bitfitter en kan op die manier veel ruiters en paarden helpen.

Hippische agenda: 14, 18, 21 en 28 oktober: dressuurwedstrijd HC de Lingebrug in Zoelen; 15 oktober: dressuurwedstrijd bij PSV de Roskam in Kapel-Avezaath; 18 oktober: Bixie en ponyspelletjesdag bij PSV de Roskam; 20, 22 en 29 oktober: dressuurwedstrijd bij HSA Ravenswaaij.