• Ab Donker

Spectaculaire overwinning Beesd

BEESD VV Beesd heeft zondag verrassen met 3-6 bij Jan van Arckel uit Ammerzoden gewonnen. Het is de eerste overwinning voor Beesd dat ondanks de winst nog steeds onderaan staat.

Jan van Arckel opende het duel al in de 8ste minuut:  1-0. Het antwoord van Beesd kwam al na twee minuten, Bo van Bremen schoot de 1-1 binnen. Hierna was duidelijk dat Beesd de betere ploeg was en er waren vele aanvallen op het doel van Ammerzoden.

In minuut 29 schoot Rens Bronk Beesd op voorsprong: 1-2. Tot aan de rust gebeurde er verder vrij weinig, op wat kansen van Beesd na.

In de tweede helft kwam Jan van Arckel al na 2 minuten op gelijke hoogte. Hierna ontketende Beesd zich en schoot Igor Wassa de 2-3 binnen in minuut 56. Elf minuten later maakte Van Bremen de 2-4 en Bronk de 2-5. Ammerzoden gaf echter niet op en in de 75ste minuut kreeg het een penalty. Deze werd echter goed gestopt door keeper Niels Donker. Jan van Arckel kwam echter 1 minuut later toch op 3-5. Hierna gaf Beesd Jan van Arckel de genadestoot doordat Kevin Kruissen de 3-6 binnenschoot.

Volgende week speelt Beesd thuis tegen Hedel en kan het bij winst van de laatste plaats afgaan.