Sportief zwoegen door de moeder op Betuwestrand

BEESD Voor het eerst in de historie van Camping Betuwestrand in Beesd heeft het team van Betuwestrand, in samenwerking met Sportschool Akky Fit uit Beesd, een Mudrun georganiseerd. De bedoeling van een mudrun is dat de deelnemers een modderig parcours vol obstakels afleggen, en dat zo snel mogelijk.

Dit is zeer goed gelukt, want ondanks de hitte was het zaterdag een natte, modderige bedoening op het maïsveld aan de rand van de Camping.

Na een goede warming-up, verzorgd door Akky Fit, konden de eerste groepjes van start. 178 deelnemers werden verdeeld in drie leeftijdscategorieën en in groepjes van 8, zodat de kleinsten niet onder de voet werden gelopen voor, onder, op of na de obstakels. Sommige deelnemers liepen halverwege het parcours blootsvoets verder: ,,Mijn schoenen? Die ben ik onderweg kwijtgeraakt", roept een jonge deelneemster, het haar in slierten langs het gezicht en haar sport-outfit besmeurd met modder. Vaders en moeders liepen mee om hun kinderen te begeleiden en de schoenen uit de modder te trekken.

Vanaf vrijdagmiddag werd het maïsveld nat gehouden met waterslangen om modderpaden en -bakken te creëren. Vijf grote obstakels en vijf kleinere zorgden voor een spektakel die in de zomer een vervolg zal krijgen. Omlijst door muziek van DJ Paul en met een hapje en een drankje van Betuwestrand Boulevard is het een geslaagd evenement geworden, dat goed werd bezocht door zowel campinggasten als gasten van buiten de camping.