• vv Beesd

Start walking football voor 50+ in Beesd

BEESD Het was woensdagochtend 6 juni druk op het kunstgrasveld van Voetbalvereniging Beesd. Een groot aantal senioren nam vol enthousiasme deel aan de eerste training walking football. Een mooie combinatie van in beweging zijn en onderlinge sociale contacten aanhalen. Eerder al was buurvereniging Rhelico van start gegaan met deze voetbalvorm.

Voetbal hoeft niet snel te gaan om mooi te zijn. Dat bewijst deze nieuwe voetbalvorm, waarbij in een stevig wandeltempo op een kwart veld wordt gespeeld. Een ideale activiteit voor senioren, die regelmatig een balletje willen trappen om hun gezondheid te verbeteren en opnieuw de gezelligheid van het voetbal willen beleven.

George Wakkermans, voetbalicoon van VV Beesd, vroeg zijn voetbalmaten van vroeger of zij het leuk vonden om weer een balletje te trappen met elkaar. Iedereen was meteen enthousiast. De leeftijd van het team op het veld varieert van 57 tot 88 jaar. Na een uitgebreide warming-up werden oefeningen met de bal gedaan. De deelnemers genoten zichtbaar van het balgevoel, waarover zij nog steeds beschikken.

Voorzitter Max Kroeze van VV Beesd is blij met dit initiatief. VV Beesd wil onderdeel zijn van de samenleving en zich graag inzetten voor inwoners van alle leeftijden. Door ruimte te bieden voor walking football wordt de accommodatie ook overdag gebruikt, waardoor de velden en kantine nog efficiënter worden benut. Ook draagt dit initiatief bij aan de vitaliteit van senioren en het vormt een mooi voorbeeld voor de jeugd.

Wie ook interesse in walking football heeft, kan langskomen om geheel vrijblijvend mee te doen. Wekelijks wordt getraind bij VV Beesd op woensdagochtend van 10 tot 11 uur (inloop vanaf half 10). Voor meer informatie over walking football kan men bellen met George Wakkermans (06-51230496).

Andere voetbalverenigingen die willen starten met walking football kunnen contact opnemen met Gillian Franje (06-52848235).