Sterke rentree Linda Bakker

NEERIJNEN Jonne van Bekkum startte zondag op de wedstrijd in Velddriel in de klasse ZZ-Zwaar met Vikkie. Het bij manege De Paardesprong afkomstige duo behaalde de vijfde plaats en tevens een winstwaardige score (61.63). In het verleden werd de schimmelruin op wedstrijden voorgesteld door Sander de Leeuw. Hij is nauw betrokken gebleven bij zijn voormalige wedstrijdpaard, want hij traint Jonne en Vikkie nog wekelijks.

Op zaterdag en zondag vond er een dressuurwedstrijd plaats bij PSV De Roskam in Kapel-Avezaath. Daar deed eveneens een amazone van De Paardesprong mee. Voor het eerst sinds acht jaar trok Linda Bakker haar witte rijbroek weer aan en startte met Ushi. Drukke werkzaamheden, gezondheidsproblemen van het paard en vervolgens een ernstige blessure bij Linda zelf hielden het duo lange tijd aan de zijlijn. Ondanks de wedstrijdspanning liet de combinatie twee fijne M2-proeven zien en dit leverde niet alleen twee winstpunten, maar tevens een eerste prijs op. Later op de middag vergezelde Linda nog een combinatie van De Paardesprong. Haar moeder, Rita leende haar kleine maat rijpaard, Sproet uit aan Lexy Monhemius. De negentienjarige stippelruin is nog topfit en werd in de klasse B keurig en met een stille aanleuning voorgesteld door Lexy. Dit leverde twee eerste prijzen op (199/189). Overigens is Sproet ook een vaste waarde in het carrouselteam van de manege. Bonjour bewoont eveneens een stal in Neerijnen. De vosruin heeft lange tijd getobd met koliek en allerlei voedingsproblemen, maar is nu weer goed op weg. Hij draafde zaterdag vlot en vrolijk door beide L2-proeven en dat leverde beide keren een eerste prijs op (198.5/197.5). Van De Bergakkerruiters deed Gina Hartman mee. Zij heeft sinds mei een nieuw paard. Haar vorige paard had moeite met de dressuurmatige oefeningen en is verkocht als recreatiepaard. De bosritten bij haar nieuwe eigenaar gaan haar veel makkelijker af. Gina kocht Donna-Lette, een beeldschone dochter van Citango. Deze heeft veel temperament en werklust, maar dit gebruikt ze op de goede manier voor Gina. De zwarte blikvanger liet twee hele fijne L1-proeven zien en bezorgde haar amazone dan ook een eerste en tweede prijs met drie winstpunten (195.5/193). Bij HSA Ravenswaaij werd zondag een selectiewedstrijd voor ponycombinaties gehouden. Femke Koehein startte er in de M2/DE met Jason. De amazone van De Waalruiters-West uit Ophemert rijdt bijna iedere wedstrijd bovenaan mee en dat was deze keer niet anders. Het resultaat was een eerste prijs met een dubbel winstpunt (196).

Hippische agenda:

18 november: dressuurwedstrijd bij HSA Ravenswaaij; 18 en 19 november: eerste menwedstrijd Betuwe Linge Cup bij HC de Lingebrug in Zoelen; 19 november: dressuurwedstrijd bij Stal de Kooihoeve in Rhenoy; 19 en 20 november: dressuurwedstrijd bij manege De Paardesprong in Neerijnen; 20 november: dressuurwedstrijd bij manege Harten Hoeve in Deil.