• Foto: Ab Donker

Streekderby's pas laat in seizoen

GELDERMALSEN De meeste streekderby's in de nieuwe voetbalcompetitie zijn pas laat in het seizoen. In de vierde klasse van het zaterdagvoetbal is de wedstrijd Rhelico-MVV'58 in Rumpt zelfs pas op de laatste speeldag van de eerste competitiehelft. Dan zitten we al in het jaar 2018.

Het duel ASH-Rhelico is in Hellouw ook pas medio december van dit jaar. Alleen MVV'58 en ASH ontmoeten elkaar in Meteren al eind september tijdens de tweede competitieronde. Voor de beker voetbalt MVV'58 begin september wel in Beesd en heeft ASH dan cupderby's thuis tegen Vuren en uit tegen Herovina in Herwijnen.

Eersteklasser WNC begint op 23 september de competitie in Bennekom tegen een sterke recente bekende uit de promotienacompetitie van dit voorjaar. Begin oktober speelt WNC in Giessen en twee weken later, op 21 oktober, komt het gepromoveerde GJS vanuit Gorinchem naar Waardenburg toe. Het regioduel tegen LRC uit Leerdam is voor WNC op eigen terrein overigens pas eind november.

Tweedeklasser Tricht start thuis tegen het gedegradeerde Almkerk en speelt daarna twee keer uit: in en tegen Papendrecht en in Gorinchem tegen het gepromoveerde SVW. Daarna volgen voor Tricht twee thuisduels tegen de sterke streekgenoot Nivo Sparta (Zaltbommel) en tegen Hardinxveld en eind oktober staat het bezoek aan de toekomstige gemeentegenoot Heukelum op het programma.

Derdeklasser Haaften heeft in de nieuwe competitie sowieso weinig streekderby's. Alleen de duels tegen de gepromoveerde Gamerense overbuur GVV'63 (pas eind november in Haaften) en het eveneens gepromoveerde Herovina op 9 december in Herwijnen kunnen zo betiteld worden. Gelukkig speelt Haaften eerder medio september voor de beker nog wel thuis tegen vierdeklasser Rhelico.

In het zondagvoetbal komt in de sterk Betuws getinte vierde klasse na eerst drie duels van GVV tegen Brabantse clubs de derby GVV-Buren medio oktober, wordt het duel GVV-Beesd ook in Geldermalsen eind november gespeeld en is de wedstrijd Beesd-Buren pas medio december. In de vijfde klasse ontmoeten de naburen DSS'14 en Ophemert elkaar in Ophemert ook pas halfweg december. Het geduld van de regionale voetballiefhebber wordt in deze competitie dus nogal op de proef gesteld.