Succesvol zwemweekend voor Olympia

GELDERMALSEN De zwemmers van Olympia Geldermalsen hadden een druk weekend. Vrijdag kwam Rowan Kilian uit op de NJJK te Amsterdam. Op de 50 vrij zwom hij een mooi pr in de tijd van 27.67 waarmee hij 6 plaatsen in de nationale ranglijst steeg.

Verder werden zaterdag en zondag in Nijkerk de Gelderse Winter B Kampioenschappen gezwommen. De zwemmers waren enthousiast, de sfeer was goed en de resultaten des te meer. Met 29 persoonlijke records en 19 medailles was dit kampioenschap voor Olympia meer dan succesvol.

Nick Alink mocht het spits afbijten en zwom op de 50 vlinder zijn inschrijftijd. Frederique Stuit verbeterde haar tijd op de 50 rug. De eerste medaille van dit weekend was voor Rowan die iedereen verbaasde met een mooi pr van maar liefst 10 seconden sneller op de 100 school, goed voor goud. Ook Lance Schroten verbeterde zijn tijd op deze afstand. Manon de Ridder, Jacintha Yilmaz, Nicky Biemans, Lynn Visschers en Felicia Emanuelson hadden een pr op de 100 vrij. Manon en Felica wonnen hiermee zilver en Nicky brons. Op de 100 wissel was er een pr voor Thijs de Geus, Job van Wiligen, Jasper Meij en Freek van Willigen. Zilver voor Freek en brons voor Thijs en Jasper.

De dames Nienke Verploeg. Lynn, Suzan Verweij de Geus en Britt Monker zwommen samen ruim 3 seconden van hun inschrijftijd op de 4x50 vrij. Daarna kwamen Manon, Nienke , Felicia en Frederique uit op de 100 rug. Ook daar voor hun een verbetering van hun tijd. Voor Manon, Anika Nienke een zilveren medaille op deze afstand en voor Felicia brons. Bart van Eikelenburg zwom een mooi pr op de 100 vlinder en Britt won brons op de 50 vrij.

Zondag was Nick wederom als eerste aan de beurt. Hij zwom op de rug zijn eigen tijd en later op de dag won hij brons op de 100 vrij. Anika pakte de eerste medaille van dag twee. Op de 100 school zwom zij ruim 2 seconden van haar tijd en won ze goud. Freek won brons op de 100 vrij. Thom Versteegh kwam tweemaal aan de start en zwom op de 100 vrij en de 100 rug zijn eigen tijd. Op de 100 wissel een pr voor Anika, Nicky en Nienke. Voor Anika was haar tijd wederom goed voor goud. Op de 100 rug een pr voor Job, Jasper, Rowan, Freek en Bart van Schonenberg. Voor Job en Rowan betekende dit ook zilver. De kampioenschappen eindigden voor Olympia met de 100 vlinder voor de dames. Suzan zwom haar eigen tijd en Nienke en Anika hadden een pr. Anika's tijd werd verzilverd.

De coaches Koen, Carmen, Serge en Latascha kunnen zonder meer trots zijn op alle zwemmers.

Voor meer informatie: http://www.zwemolympia.nl