• Foto: Ab Donker

Terechte nederlaag voor Rhelico

RUMPT - Na vier overwinningen in serie in de vierde klasse F Zuid I liep Rhelico weer eens tegen een nederlaag aan. De thuiswedstrijd tegen Wilhelmina werd met 0-2 verloren.

Het was een terechte nederlaag voor de ploeg van trainer Ferry van de Wal, want wat zijn spelers lieten zien was niet veel soeps. Voor de pauze was het al niet goed, maar in het tweede bedrijf schakelde Rhelico het prestatieniveau met gemak nog een paar tandjes terug. Omdat Wilhelmina voor de thee ook geen vuist kon maken was de 0-0 een logische ruststand.

Na een uur spelen werd het 0-1. Na een voorzet vanaf d zijkant werd een verdediger in de rug geduwd, waardoor de bal niet onderschept kon worden. Vanaf de zijkant had de spits een goede actie in huis en van dichtbij werd de bal achter doelman Michel Kuipers gewerkt.

Een kwartier later kreeg Rhelico een unieke gelegenheid op de gelijkmaker toen Willem Verweij in de rug werd gelopen. Jan Bassa, de clubtopscorer van dit seizoen, ging achter de bal staan, maar hij schoot te slap in en de doelman stopte de bal.

Rhelico probeerde het nog, maar veel venijn zat er niet in de aanvallen. Tegen het einde counterde Wilhelmina snel, de verdediging was opgerukt en de spits kon zo maar doorlopen: 0-2.