Topman Rabobank loopt BloesemRun

GELDERMALSEN Op vrijdagavond 15 april vond voor de eerste keer de BloesemRun voor hardlopers plaats. Rabobank West Betuwe nam met een team deel aan deze nieuwe activiteit.

De BloesemRun is dit jaar een nieuwe activiteit, georganiseerd onder de vlag van de Nationale Rode Kruis Bloesemtocht op verzoek van hardlopers uit de regio. Het is een recreatieve loop van 11,4 kilometer en de route loopt via Deil naar Mariënwaerdt en via de Appeldijk en Lingedijk weer terug naar de veiling in Geldermalsen. Een deel van de opbrengst van de BloesemRun is uiteraard, net zoals het wandelevenement, bestemd voor het goede doel.

Dit initiatief is een goede reden voor Rabobank West Betuwe om niet alleen te sponsoren, maar ook om met een opmerkelijk Raboteam aan de start te verschijnen. ,,We zijn trots op de maatschappelijke uitstraling van zowel de BloesemRun als de BloesemTocht en dat we als ambassadeur kunnen bijdragen aan het goede doel."

En opmerkelijk was het zeker, want ook topman Wiebe Draijer, voorzitter van de Raad van Bestuur van de Rabobank, sloot zich vrijdag aan bij het team van West Betuwe. ,,Bij de Rabobank staat niet alleen het maatschappelijk doel maar ook vitaliteit hoog in het vaandel. Wiebe Draijer was zo enthousiast over de BloesemRun dat hij ook geen moment heeft getwijfeld om zich gelijk in te schrijven", zegt Hans van Zuijdam, directievoorzitter van Rabobank West Betuwe. ,,Wij hopen dat dit initiatief volgend jaar weer een vervolg krijgt ", aldus Van Zuijdam.