Topscores voor Jessica Zieltjens

ZOELEN De startlijst van de dressuurwedstrijd bij hippisch centrum De Lingebrug zat afgelopen zaterdag behoorlijk volgeboekt. Daarnaast werden er goede prestaties neergezet. Zo realiseerde Jessica Zieltjens van rijvereniging Ons Genoegen twee eerste prijzen met topscores, 217 en 207, in de M1. De door haarzelf opgeleide Geisha liet een fijne aanleuning en goede oefeningen zien. Clubgenote Pauline van Aalst mocht in dezelfde klasse een keer aansluiten als tweede in het zadel van haar routinier, Bommelhoeve's Oeps (189). Myria van Lith uit Meteren maakte met haar nieuwe troef Hurricane A een aansprekend debuut in de klasse L1 en werd daarmee meteen eerste (207). De fraaie ruin heeft zijn talent voor dressuuroefeningen niet van een vreemde, want hij is een zoon van het bekende dressuurpaard Rozarijke. Tevens is hij via zijn moeder een halfbroer van Annerijke, de elitemerrie waarmee Jose van Essen uitkomt in de ZZ-Zwaar en die een aantal geleden werd geselecteerd voor het WK Jonge Dressuurpaarden. Femke Koehein van de Waalruiters-west verlaat zelden een wedstrijd zonder prijs en dat was deze keer niet anders. Ze stuurde haar Jason naar het oranje lint in de M2/DE (190). Binnenkort start het duo op de Gelderse Kampioenschappen en daarna maakt deze combinatie de overstap naar de Z1. Kim Duizer van rijvereniging Tielerwaard-West stuurde haar Avalon twee keer naar het oranje lint in de klasse L1/DE en behaalde tevens voor beide proeven een winstpunt. Clubgenote Ava-Kee Uittenbogerd deed met Lageveld Tomcat mee aan de selectie springwedstrijd in Bergharen. Na een foutloze rit mocht ze in de klasse B/AB als tweede opstellen.

Iedereen heeft ze in zijn of haar omgeving wel eens gezien; dressuurruiters en/of ouders en begeleiders, die nadat ze hun protocol terug kregen geen goed woord meer overhebben voor de jury. Hoe moeilijk of hoe makkelijk is nu eigenlijk dat dressuur jureren? 25 Januari krijgt iedereen de kans om dat nu eens uit te vinden. Onder leiding van Dirk de Haas, jury tot en met Grand Prix-niveau, wordt een speciale avond in het kader van 'jureren kun je leren georganiseerd'. In de baan rijdt een combinatie een dressuurproef. Dirk zal vervolgens daarna, met behulp van filmbeelden, zijn jurering van de combinatie toelichten.Waarbij uiteraard ruimte is voor een leerzame discussie. Vervolgens vindt de huldiging van de kringkampioenen plaats. Daarna is het de bedoeling dat de aanwezigen op eigen kracht een 'nieuwe' combinatie (klasse B/L) gaan beoordelen. Inmiddels heeft een fors aantal mensen zich al aangemeld, maar men kan zich hiervoor nog opgeven bij marinaburger@hetnet.nl Aanvang 19.00 uur bij HC de Lingebrug in Zoelen. De toegang is gratis en publiek is welkom.

Hippische agenda:

25 januari: clinic 'Jureren kun je leren' bij HC de Lingebrug in Zoelen; 27 januari: dressuurwedstrijd bij HSA Ravenswaaij; 28 januari: dressuurwedstrijd bij HC de Lingebrug in Zoelen en dressuurwedstrijd bij Stal de Kooihoeve in Rhenoy; 29 januari: dressuurwedstrijd bij De Harten Hoeve in Deil; 3 en 4 februari: menmarathon bij PSV de Roskam; 4 februari: dressuurwedstrijd bij HC de Lingebrug; 4 en 5 februari: dressuurwedstrijd bij manege De Paardesprong in Neerijnen; 5 februari: dressuurwedstrijd bij manege Satana in Erichem.