• Ab Donker

Transfers zondagvoetbal

GELDERMALSEN GVV degradeerde in de nacompetitie door twee duidelijke nederlagen tegen Zigo naar de vierde klasse. De ploeg gaat komend seizoen met dezelfde selectie op zoek naar eerherstel. Zonder nieuwe aanwinsten, maar ook zonder vertrekkende spelers is het doel om lang mee te doen om de titel en in ieder geval een periodetitel te pakken.

Rhelico verwelkomt Rick van Asch (LRC), Mark van Bruggen (jeugd), Hakan Deir (Sliedrecht) en Maciej Kowalewski (Polen) als nieuwelingen bij de selectie. Bryan van Gelderen en Wiegert Steen zochten hun heil elders.

Beesd, dat in de nacompetitie het vierdeklasserschap veiligstelde, gaat komend seizoen flink verjongen. De A-jeugd, waarvan er al enkelen wat minuten maakten in het eerste, stroomt door naar de senioren. Twee spelers vertrekken: Jeffrey de Keijzer naar WNC en Robert Walraven naar Alverna.

In de vijfde klasse krijgt DSS'14 in de breedte een flinke impuls. Niemand vertrok naar een andere vereniging. Ferry Helingerwerf (Bodegraven) en Tonny Ketels (RKVSC) versterken de selectie. Ook komen zeven spelers uit de jeugd over.

Wat voor DSS'14 geldt, gaat ook op voor Ophemert. Niemand vertrekt, maar er komen wel vier spelers bij. Victor Hoek keert terug van RKTVC, Stan van Weerden bindt de voetbalschoenen weer onder. Jordy van Bekkum en Danny Stam maken de overstap van Wadenoijen.