Triatlon-cursus start in april

BEESD Op 9 april begint de triatloncursus Start2Tri van Triathlonvereniging Vahalis. In deze cursus van 10 weken leer je een sprinttriathlon te volbrengen. Dit is 500 meter zwemmen, 22,5 km fietsen en 5 kilometer lopen. Deelname aan de 1/8 triathlon van Beesd op zaterdag 27 juni is het doel.

Veel mensen rennen wekelijks een rondje, of stappen 's zomers op hun fiets. Voor wie nu drie duursporten wil combineren, is dit een ideale kans. Tien weken lang krijgen deelnemers aan de cursus een fietstraining op maandag of dinsdagavond, die wekelijks start vanuit Beesd. Op de woensdagavond volgt een looptraining op de atletiekbaan in Culemborg. Donderdag is speciale zwemtraining voor deze cursus in het zwembad in Tiel.

Om goed voorbereid aan de start te verschijnen zijn er ook clinics georganiseerd, zoals een wisseltraining (fietsen - lopen), en een buitenwatertraining. Hier wordt de start geoefend op de wedstrijdplek in Beesd. Tijdens de informatieavond op donderdag 9 april in zwembad Groenendaal in Tiel hoort men alle ins en outs van deze cursus en kan men vragen stellen. Ook is hier de mogelijkheid de professionele trainers te leren kennen en de sfeer van Triathlonvereniging Vahalis te proeven. Inloop vanaf 19.30 uur. Start van de infoavond is om 19.45 uur.

De gehele cursus kost € 75,- . Aanmelden voor de informatieavond of info aanvragen kan via start2tri@gmail.com. Telefonisch contact kan via Yvonne Buck tel.: 06 - 51643615.