• Foto: Ab Donker

Tricht begint met 1-1 gelijkspel

TRICHT In Wijk en Aalburg begon Tricht de competitie in de tweede klasse met een 1-1 gelijkspel tegen debutant Wilhelmina'26. Beide goals vielen pas na rust. Wesley van Maurik gaf Tricht de leiding maar in de slotfase maakte Samuel Hartgers gelijk.

In een duel met weinig scoringskansen vielen voor rust geen goals. Wesley van Maurik verzuimde Arjan Hakkert zuiver aan te spelen en mikte ook een vrije trap naast. Sven van Maurik redde voordat Gerard Vos gevaarlijk kon worden. Uit een voorzet van Aimen Seqqal schoot Rein Bastiaanse in maar de doelman redde. Vlak voor rust scoorde René van Soelen wel maar toen had de arbiter al voor buitenspel afgefloten. Twintig minuten na de pauze nam Tricht een 0-1 voorsprong. Een verre vrije trap van Wesley van Maurik verdween van vlakbij de zijlijn zomaar ongehinderd achter de doelman: 0-1.

Kevin van Esch kwam voor de thuisclub twee keer dichtbij de gelijkmaker maar ook door een ingreep van Dirk Jan in den Eng behield Tricht haar voorsprong. Na een gemiste kans van invaller Remco de Haan moest Tricht in de 83e minuut toch de gelijkmaker incasseren. Kevin van Esch gaf een strakke voorzet en invaller Samuel Hartgers schoot knap raak: 1-1. Komende zaterdag speelt Tricht thuis tegen Hardinxveld.