• Foto Rias Immink

  • Ab Donker
  • Ab Donker
  • Ab Donker
  • Ab Donker
  • Ab Donker
  • Ab Donker

Tricht en Meerkerk in balans

TRICHT Tricht en Meerkerk waren allebei in opmars en dus was hun 1-1-gelijkspel zaterdag in Tricht na een overigens weinig opwindende wedstrijd met niet erg veel kansen een logische uitslag. Beide goals vielen al voor rust. Na de openingsgoal van Michiel van Zessen maakte Wesley van Maurik uit een penalty al snel gelijk.

De wedstrijd begon met een kwartier vertraging omdat het duel op advies van de consul gezien de weersvoorspelling alsnog op het kunstgrasveld van Tricht plaatsvond en Meerkerk zich daarop pas erg laat kon voorbereiden. In het begin had Meerkerk meer balbezit maar zonder veel rendement. Na een te hoog schot van Arjan Hakkert in de rebound na een poging van Remco de Haan nam Meerkerk halfweg de eerste helft na een corner toch de leiding. De jonge Michiel van Zessen schoot raak: 0-1. Na weer een te hoog schot van Arjan Hakkert kreeg Tricht na een half uur een penalty omdat de gasten na een corner van Leroy Peelen een duwfout begingen tegen Rein Bastiaanse. De strafschop werd door Wesley van Maurik benut: 1-1. Tien minuten later kwam Wesley van Maurik snelheid tekort om een nieuwe Meerkerkse defensiefout af te straffen. Bij een schot van Mike van Kraaij redde de keeper.

De tweede helft werd bij kunstlicht gespeeld. Een kwartier na de pauze kwam de eerst buiten de ploeg gelaten Aimen Seqqal bij de thuisclub alsnog binnen de lijnen. Tricht had wel meer balbezit maar kon de goed georganiseerde defensie van Meerkerk toch weinig verontrusten. Arjan Hakkert schoot in de muur en Wesley van Maurik maakte zich wel mooi vrij doch hij mikte over. Ook Rein Bastiaanse schoot net naast. Dus bleef het 1-1.