• Foto Rias Immink

Tricht en Meerkerk in balans

TRICHT - Tricht en Meerkerk waren allebei in opmars en dus was hun 1-1 gelijkspel in Tricht na een overigens weinig opwindende wedstrijd een logische uitslag. Beide goals vielen al voor rust. Na de openingsgoal van Michiel van Zessen maakte Wesley van Maurik uit een penalty al snel gelijk.

De wedstrijd begon met een kwartier vertraging omdat het duel op advies van de consul gezien de weersvoorspelling alsnog op het kunstgrasveld van Tricht plaatsvond en Meerkerk zich daarop pas erg laat kon voorbereiden. Eerst had Meerkerk meer balbezit. Na een te hoog schot van Arjan Hakkert in de rebound na een poging van Remco de Haan nam Meerkerk halfweg de eerste helft na een corner de leiding. Michiel van Zessen schoot raak: 0-1. Na weer een te hoog schot van Arjan Hakkert kreeg Tricht na een half uur een penalty omdat de gasten na een corner van Leroy Peelen een duwfout begingen tegen Rein Bastiaanse. De strafschop werd door Wesley van Maurik benut: 1-1. Tien minuten later kwam Wesley van Maurik snelheid tekort om een nieuwe fout af te straffen.

De tweede helft werd bij kunstlicht gespeeld. Een kwartier na de thee kwam de eerst buiten de ploeg gelaten Aimen Seqqal alsnog binnen de lijnen. Tricht had meer balbezit maar kon de goed georganiseerde Meerkerk-defensie weinig verontrusten. Arjan Hakkert schoot in de muur en Wesley van Maurik maakte zich wel mooi vrij doch hij mikte over. Ook Rein Bastiaanse schoot net naast. Dus bleef het 1-1.

KOP:

ASH-SSC'55 0-0

HELLOUW - ASH sleepte thuis tegen SSC'55 uit Sprang Capelle in de derde klasse een gelijkspel uit het vuur. Zonder spits Marijn Hak (hartklachten) bleef het 0-0. De Brabanders speelden veel beter maar misten legio kansen. Puur op wilskracht hield ASH zich staande en bleef het 0-0. Toch blijft het Hellouwse degradatiegevaar groot.

KOP:

Haaften-Herovina 1-0

HAAFTEN - Haaften blijft in de vierde klasse ongeslagen op kop. De thuismatch tegen Herovina uit Herwijnen werd met 1-0 gewonnen. Danny Verwolf maakte kort na rust het beslissende doelpunt uit een vrije trap.

Voor rust miste Michael Smit de beste kans, want zijn boogbal werd halfweg de eerste helft door Wouter Schram van de doellijn gehaald. Bij enkele schoten van Herovina redde keeper Remie van der Meijden. Na de 1-0 van Verwolf werd een knal van Jordy Perdon door de keeper gekeerd. Een treffer van John Noorthoek werd wegens buitenspel afgekeurd en bij een doorbraak van Noorthoek werd hij onderuit gehaald. Met 1-0 bleef het spannend maar ex-Haaften speler Lloyd Hobo miste de enige Herovina-kans na rust. Zo bleef het 1-0.

KOP:

Vuren-MVV'58 2-4

METEREN - In Vuren boekte MVV'58 in de vierde klasse een duidelijke 2-4 zege. Pas na een 0-4 achterstand kon Vuren in de slotfase tweemaal scoren.

Voor rust ging het gelijk op met kansen voor beide teams. Na een half uur nam MVV'58 door een intikker van René Story met 0-1 de leiding. Na de thee liep MVV'58 dankzij twee goals van Martijn van Ingen snel tot 0-3 uit. Menno van den Brink maakte er halfweg na de thee 0-4 van. Toen de Meterense concentratie verslapte kon Vuren op het eind nog twee keer scoren: 1-4 en 2-4. Komende zaterdag speelt MVV'58 in Tiel het restant van een half uur uit een eerder gestaakte wedstrijd tegen TEC.