• Foto: Ab Donker

Tricht in gevaar na 1-3 verlies tegen GJS

TRICHT Tricht verloor zaterdag in de tweede klasse opnieuw want GJS behaalde met 1-3 de eerste uitwinst. Na een vroege voorsprong door een goal van Marijn Bransen ging Tricht verdiend met 1-3 ten onder. Net als een week eerder miste Tricht een penalty. Overkwam tegen Wilhelmina'26 dit Wesley van Maurik, zaterdag tegen GJS miste zijn broer Sven van Maurik vanaf elf meter.

Al in de derde minuut nam Tricht de leiding. Marijn Bransen schoot de bal na een solo vanaf links in de verste hoek: 1-0. Marijn Hak was met een boogbal dichtbij een tweede doelpunt maar arbiter Jerry Molenaar uit Ophemert kon niet constateren of de bal de doellijn was gepasseerd. Trichts keeper Jon van Oort en zijn verdedigers hadden al enkele keren de gelijkmaker voorkomen, maar na twintig minuten werd het toch 1-1. Een lichte duwfout van Kevin van de Bergh werd met een penalty zwaar bestraft en Quincy Bartens benutte die strafschop: 1-1. Louis Damen schoot even later voor de bezoekers tegen de paal en GJS drukte al in de 24e minuut door naar een 1-2 voorsprong. Louis Damen mocht bij de verste paal vrij inkoppen: 1-2. Na een half uur trof Quincy Bartens voor GJS weer de paal. Ook Tricht kreeg in de levendige eerste helft mogelijkheden. Bij schoten van Ramon van Soelen, Arjan Hakkert en Wesley van Maurik trad GJS-keeper Raymon den Haan echter goed op. Een vrije trap van Sven van Maurik ging net naast en Ramon van Soelen kwam na een voorzet van Marijn Hak balcontrole tekort. Uit een voorzet van Niels Hofman kopte Louis Damen voor GJS net naast. Dat deed Ramon van Soelen aan de overzijde pal voor rust na een voorzet van Arjan Hakkert ook. Dus bleef het ondanks veel scoringsmogelijkheden aan beide zijden 0-1.

Weer penalty

Na rust ging het aanvankelijk gelijkop. Zes minuten na de thee kreeg ook Tricht na een lichte duwfout van Rob van den Boom tegen Marijn Bransen een goedkope penalty. De strafschop van Sven van Maurik werd echter door doelman Raymon den Haan gekeerd. Daarna verdedigde Tricht vaak slordig uit maar GJS verzuimde in de tweede helft lang de vele kansen te benutten. Na een uitval via Enrico Pululu kon invaller Tim Wijgers nog redden maar na de toen ontstane corner werd het uiteindelijk via ex-GVV'er Enrico Pululu toch 1-3. Tricht staat nu samen met Heukelum in de tweede klasse op een plaats die straks degradatieduels zal inhouden. Komende zaterdag is Tricht in Nieuwendijk tegen Altena dringend aan een zege toe maar met alle blessures snakt Tricht eigenlijk naar de winterpauze.