• Ab Donker

Tricht stunt met 2-3 winst in slotfase na 2-0 achterstand

TRICHT Tricht leverde in Aalburg een ware stunt door tegen Wilhelmina'26 in de slotfase een 2-0 achterstand in een 2-3 zege om te zetten. De broers Wesley en Sven van Maurik en Ramon van Soelen schoten Tricht naar de winst. Daardoor staat Tricht in de tweede klasse weer net boven de streep.

Door de absentie van de vaste keeper Nicky Janssen moest routinier Rian Drost het doel verdedigen. Hij deed dit prima. Wilhelmina'26 was evenwel sterker en nam vlak voor rust de verdiende voorsprong. Uit een voorzet van Gerben Vos schoot Johnny Schouten raak: 1-0.

Het zag er voor de bezoekers somber uit toen Kevin van Esch er in de 72e minuut met een schot in de verste hoek 2-0 van maakte. Wilhelmina'26 wilde die voorsprong consolideren, maar Tricht strafte die tactiek af. Invaller Wesley van Maurik schoot al in de 78e minuut diagonaal 2-1 in de verste hoek. Tricht kwam in de 87e minuut langszij doordat René van Soelen onderuit werd getrapt en Sven van Maurik de strafschop benutte: 2-2. Kort voor tijd werd de sensatie compleet toen Ramon van Soelen in de diepte werd gelanceerd en de keeper met een diagonaal schot in het verlaten doel passeerde: 2-3. Komende zaterdag speelt Tricht thuis de streekderby tegen Heukelum.