• foto Rias Immink

    foto Rias Immink

Tricht terug in zorgen na 0-1 nederlaag

TRICHT Tricht is zaterdag in de tweede klasse terug in degradatiezorgen geraakt. De thuismatch tegen Wilhelmina'26 werd met 0-1 verloren. Halfweg de eerste helft maakte Kevin van Esch uit een vrije trap het beslissende doelpunt. Een gelijkspel zou de krachtsverhouding in dit duel met weinig kansen beter hebben weergegeven.

Met nog slechts drie punten voorsprong op Heukelum is Tricht net boven de streep nu weer in flink gevaar met komende zaterdag de zware uitmatch tegen periodekoploper GJS in Dalem voor de boeg.

Voor rust was Wilhelmina'26 de betere ploeg, die goed begon met een kopbal van Gerben Vos en een schot van Antonie van Wijk. De thuisclub werd niet gevaarlijk en kwam halfweg de eerste helft met 0-1 achter. Een vrije trap van Kevin van Esch verdween vanaf ruim twintig meter onhoudbaar in de kruising: 0-1. Tricht probeerde wat terug te doen maar een kopbal van René van Soelen en schoten van Marijn Bransen konden keeper Martijn Knoop niet passeren. Na de thee had Tricht wel een duidelijk veldoverwicht maar tegen het fanatiek verdedigende Wilhelmina'26 had de thuisclub moeite om zich kansen te scheppen. Na voorbereidend werk van Ruben Lambregts mikte Wesley van Maurik te hoog en werden schoten van Marijn Bransen en Leonardo Aguiar geblokt. Twintig minuten voor tijd bofte Tricht zelfs dat invaller Sjoerd de Fijter na een voorzet van Nick Linnenbank bij de gasten een kans om de bal in te tikken miste. Op aangeven van Arjan Hakkert strandde een schot van René van Soelen voor Tricht weer in de muur van verdedigers. Met drie verse krachten probeerde Tricht in het slotkwartier nog een punt te redden maar dat lukte niet. Leonardo Aguiar kreeg tien seconden voor het slotsignaal de allerlaatste kans maar keeper Knoop redde. Meteen daarna was het afgelopen en had Tricht ondanks veel werklust een erg dure 0-1 nederlaag aan de broek.